– Sjansene for ny Rygge-drift over 50 prosent

Uka etter at Moss lufthavn Rygges eiere sluttet å tro på dem, sier den daglige lederen i Rygge Airport AS, at sjansene for ny drift er bedre enn 50 prosent.

Knut R. Johannessen

Orklas nei har ikke forsinket våre planer om ny drift på Moss lufthavn Rygge, sier Knut R. Johannessen i Rygge Airport AS.

Foto: Stian Pedersen / NRK

Knut R. Johannessen møtte LO, Nav og de ansatte på Moss lufthavn Rygge tidligere i dag. I tillegg til det som kan kalles et generelt informasjonsmøte, la han fram planer om å registrere dagens ansatte på lufthavna.

– Vi ønsker å etablere en registreringsordning, slik at vi kan holde en dialog med de vi vet har jobbet der. Slik at når vi er klare til å ansette, så kan vi gi beskjed til alle sammen, sier Johannessen.

– Organisasjonen og de ansatte på Rygge er veldig verdifulle for oss, fortsetter den daglige lederen i gruppa som har planer om å sikre videre drift.

– De kjenner flyplassen, de har opplæring, de har sikkerhetsklarering. Derfor blir det lettere både for de og oss om vi kan tilby dem jobb når vi skal i gang igjen.

Orkla gikk lei av å vente

Men i forrige uke sa lufthavnas eiere at de dropper videre samarbeid med Rygge Airport AS.

– Vi har etterlyst informasjon om kapitalbase, forretningsplan og kundestruktur. Men, etter en måned har de ikke gitt oss svar på dette, sa Orklas kommunikasjonsdirektør Håkon Mageli sist onsdag.

At Orkla ikke lenger vil vente på Rygge Airport AS ønsker ikke Johannessen å kommentere utover at han registrerer hva de har sagt og gjort. Rygge Airport AS fortsetter sitt arbeid uansett.

– Dette har ikke forsinket oss i det hele tatt. Men det er tre parter her, i tillegg til oss: Rygge Sivile Lufthavn og Orkla/Thon som eiere, Østfold fylkeskommune, og Forsvaret. Alle parter har en evne til å gjøre dette til en suksess. Det håper vi alle vil bidra til.

– Hvor store er sjansene for at dette fører fram?

– Mer enn 50 %. Ellers hadde ikke vi orket å holde på med dette. Vi har stor tro på dette prosjektet, og ønsker å ha et langsiktig engasjement på Rygge.