NRK Meny

– Send saken tilbake til Stortinget

– Flypassasjeravgiften bør sendes tilbake til Stortinget, mener direktør for NHO reiseliv, Kristin Krohn Devold. Hun får støtte av fylkesordfører Ole Haabeth. Avgiften på 88 kroner vil gi årlig rundt en milliard kroner i inntekter til staten. NHO reiseliv mener skatten vil skade norsk reiseliv. Haabeth sier dette signalet er viktig.

Ole Haabeth
Foto: Odd Skjerdal / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frykter skikarrieren kan være over

    Langrennsløperen Ola Vigen Hattestad fra Ørje frykter skikarrieren kan være over. Hattestad er motivert men 36-åringen, som har to VM-gull og ett OL-gull i sprint, har vært mye syk denne sesongen. – Er jeg ikke i form til mai, er jeg redd det er kjørt sier Hattestad.

  • Krever bedre pasientsikkerhet

    - For at pasientsikkerheten skal bli bedre, må IKT i helseforetakene være mye tydligere presisert i sikkerhetsloven. Det mener Stortingsrepresentant fra Senterpartiet for Akershus, Sigbjørn Gjelsvik. Denne uken ble det kjent at profesjonelle hackere har brutt seg inn i datasystemet til Helse Sør-Øst og PST tror det kan dreie seg om en fremmed stat. - Sikkerhetsloven er ikke tydelig nok når det gjelder helseopplysninger, sier Gjelsvik.