NRK Meny
Normal

– Satt med hjertet i halsen

Jonas (17) fryktet for kameratens liv da han ble vitne til denne forbikjøringen. Han mener bilister tar for lite hensyn til tohjulinger.

Moped og bilist i nestenulykke2

Jonas (17) har filmet flere hendelser som han mener viser hensynsløse bilister i trafikken. Dette er to av dem.

Jonas (17) ble vitne til en skremmende hendelse da han og en kamerat kjørte moped i Fredrikstad for et par uker siden, skriver Fredriksstad Blad.

En bilist la seg ut og suste forbi dem. Sjåføren rakk så vidt å legge seg inn rett foran kameraten før det kom en annen bil imot.

– Jeg bremset opp slik at kameraten min kunne legge seg til siden. Jeg var redd han skulle bli truffet, sier Jonas til NRK.no.

– Jeg satt med hjertet i halsen og håpet på det beste. Det var skremmende.

(Artikkelen fortsetter under)

Nestenulykke

Bilisten holder på å kollidere med en annen bil.

Foto: Privat

– Pustet lettet ut

Jonas kjørte like bak kameraten, og filmet hendelsen med et kamera han hadde på hjelmen.

Han forteller at bilen var under én meter unna kameraten da sjåføren svingte inn foran han.

– Med en slik fart var det bare ett sekund om å gjøre. Jeg pustet lettet ut da det gikk bra.

– Mange hensynsløse bilister

Jonas blir stadig vitne til hensynsløse bilister når han kjører moped. Han mener de ikke tar nok hensyn til trafikanter på to hjul.

Moped og bilist

Det er forbikjøringer som dette som gjør at Jonas mener mange bilister er hensynsløse i trafikken.

Foto: Privat

Noen av hendelsene har han filmet (to av dem kan du se i videovinduet øverst).

17-åringen er en del av «Plankegutta», en gjeng på 25 ungdommer som samles for å kjøre moped, scooter eller lett motorsykkel.

– De skal først i trafikken og presser seg frem. Bilistene må skjerpe seg og ta det med ro når mopeder kommer i rundt 40 kilometer i timen. Det må gå an å ta litt mer hensyn, mener han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.