NRK Meny
Normal

– Rygge er interessant for oss

Flyselskapet ønsker umiddelbart å gå i dialog med Moss Lufthavn Rygge med tanke på å fly fra Østfold.

Widerøe-fly

Flyselskapet Widerøe er i dialog med Moss Lufthavn Rygge.

Foto: Stein Inge Pedersen / NRK

– Det er klart at når Norwegian trekker seg ut, så åpner det et marked. Vi vil ikke utelukke at det kan bli interessant for Widerøe, sier Kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe

Men det kan gå flere måneder før flyselskapet kan operere fra Rygge. Widerøes Kapasitet er sprengt.

LES OGSÅ:

Legger ikke ned andre steder

– Vi må se om vi kan frigjøre noe ledigkapasitet før dette, men poenget er at dette er noe vi ser på og vurderer, sier han.

Kongsteien avviser at de vurderer nedleggelse av andre ruter for å frigjøre kapasitet.

– Per i dag har vi ingen åpenbare nedleggingskandidater. Det er for tiden et godt marked og etterspørselen er stor. Vi har intet naturlig sted å flytte produksjonen fra.

LES OGSÅ:

Satser på rushtiden

Det er forretningsreisende som er mest interessant for selskapet – dermed morgen og ettermiddagsfly.

– Det må være det hvis man skal ha et godt tilbud fra flyplassen. Det er i rushtiden vi trenger et tilbud.

For administrerende direktør ved Rygge Sivile Lufthavn, Pål Tandberg, er Widerøe-interessen noe de har vært klar over en stund. Selskapet passer godt inn i det konseptet flyplassen ønsker.

– Vi har en dialog. Sammen med andre flyselskap, så er Widerøe meget interessante og har det rette materiellet som passer behovet vårt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Spyttet på ansatte

    En mann og en kvinne ble pågrepet av politiet i natt, etter at mannen spyttet i ansiktet på ansatte ved Burger King i Halden. Da politiet ankom ble det berusede paret i 20-årene kranglete med politiet, og de er blitt anmeldt.

  • Valgte feil gir

    En uheldig sjåfør rygget inn i en politibil i Fredrikstad kl 3:30 i natt. Under en rutinekontroll ble en bil stanset av politiet. Sjåføren var edru og fikk kjøre videre, men satte ved uhell bilen i feil gir og rygget dermed på en politibil. Det blir ingen anmeldelse, og begge parter skrev skademelding.