NRK Meny
Normal

– Romleiren er en ren brannbombe

Direktøren i Norsk brannvernforening reagerer på for dårlig brannsikkerhet i romleiren i Fredrikstad.

Romfolket i Fredrikstad har flyttet til sitt nye tilholdssted på Lisleby.

Se bilder fra romleiren på Lisleby i Fredrikstad.

Den nye romleiren i Fredrikstad er en ren brannbombe, sier direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening til Fredriksstad Blad.

I går skrev NRK.no at romfolket har flyttet fra campen på Øra i Fredrikstad, og til sitt nye tilholdssted på Lisleby.

Ny romleir Lisleby 2

Den nye romleiren på Lisleby i Fredrikstad.

Foto: Lotte Olsen

Der står åtte campingvogner tettpakket, og det er montert vedovner med egne peisrør i to av de åtte vognene.

– Avstanden mellom vognene skal være minst tre meter. Vi anbefaler fire fordi dagens campingvogner er større enn da disse bestemmelsene i brannloven ble vedtatt, sier Kalheim til avisa.

– Materialet i campingvogner er svært brennbart og utvikler farlig røk. Kombineres den tette plasseringen med vedfyring i slike ovner og piper som beskrevet, er dette livsfarlig. Det kan ikke bo folk der, fortsetter han.

Brannvesenet på befaring i leiren

Vognene vil bli forlangt flyttet innen mandag, sier teknisk sjef Roy Henning Jakobsen i Fredrikstad kommune til Fredriksstad Blad.

I løpet av fredag ettermiddag har brannvesenet vært på befaring i romleiren, lagt ned fyringsforbud og forlangt at vognene flyttes, ifølge avisa.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Tesla stoppet igjen

  Nok en transport med Tesla-biler ble gitt kjøreforbud av Vegvesenet etter en kontroll på Svinesund i går ettermiddag. Vegvesenet konkluderte med at transporten hadde overvekt, dårlige bremser og andre tekniske mangler. Dermed er seks slike transporter stanset av norske myndigheter i løpet av under to uker.

  Bilfrakter med Teslaer stanset igjen.
  Foto: Statens Vegvesen
 • Utelukker ikke Østfoldstatsråd

  Førsteamanuensis Harald Borgebund ved Høgskolen i Østfold sier Høyre kan få enda en minister i regjeringen etter at Sylvi Listhaug trakk seg som justisminister i går.
  Han mener det ikke er automatikk i at det er en ny Frp-statsråd som skal erstatte Sylvi Listhaug, og trekker frem Ingjerd Schou som en aktuell kandidat.

  Harald Borgebund
  Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK