NRK Meny
Normal

– Regjeringen vil ikke la seg presse

Førsteamanuensis Espen Andersen mener regjeringen ikke vil fjerne flypassasjeravgiften, selv om SAS vurderer å droppe langdistanseflyvninger på grunn av avgiften.

SAS
Foto: FOTO: RUUD, VIDAR / NTB SCANPIX

SAS vurderer å droppe langdistanseflygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen etter innføringen av flypassasjeravgiften, skriver Dagens Næringsliv.

Konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, mener den knallharde konkurransen, spesielt på langdistanseflygninger, kan gjøre det mer attraktivt å legge disse til andre flyplasser enn i Norge.

– Det er ikke bare SAS som ser på dette. Alle flyselskaper kan jo velge hvilken flyplass man opererer på, sier Gustafson, til avisen.

– Flypassasjeravgiften forblir

Førsteamanuensis ved Institutt for strategi, Espen Andersen, mener regjeringen ikke vil trekke flypassasjeravgiften selv om SAS vurderer å droppe langdistanseflygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Espen Andersen

Førsteamanuensis ved Institutt for strategi, Espen Andersen, tror ikke regjeringen lar seg påvirke av SAS.

– Jeg kan ikke tenke meg at regjeringen snur i flypassasjeravgiften. Det er ikke veldig mange ruter det er snakk om. Det er mest snakk om direkteruter til for eksempel USA, sier han til NRK.

– Norge er et attraktivt marked med eller uten flypassasjeravgiften. Vi nordmenn flyr fem ganger så mye enn gjennomsnittet i Europa. Vi flyr nest met i Europa, kun Island slår oss. Det er i de fleste flyselskapers interesse å betjene markedet, legger han til.

Også andre flyselskaper følger etter. Widerøe varsler kutt i sitt norske rutetilbud, og Norwegian åpner for at avgiften kan gi ruteavviklinger, ifølge E24.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ung motorsyklist omkom

    Det var en mann i 20-årene fra Toten som omkom i en motorsykkelulykke i Trøsken søndag ettermiddag. Sykkelen har kjørt av veien og inn i et tre. Føreren døde på stedet. Det var ingen vitner til ulykken, forteller Finn Håvard Aas ved politiets operasjonssentral.

  • Sarpsborg 08 tapte

    Brann slo Sarpsborg 2–0 i Bergen i kveld. Brann skåret ett mål i hver omgang. Sarpingene har hatt en hard uke med suksess i Rijeka i Europa League. Det manglet energi nok til å slå bergenserne.