NRK Meny
Normal

– Regjeringen vil ikke la seg presse

Førsteamanuensis Espen Andersen mener regjeringen ikke vil fjerne flypassasjeravgiften, selv om SAS vurderer å droppe langdistanseflyvninger på grunn av avgiften.

SAS
Foto: FOTO: RUUD, VIDAR / NTB SCANPIX

SAS vurderer å droppe langdistanseflygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen etter innføringen av flypassasjeravgiften, skriver Dagens Næringsliv.

Konsernsjef i SAS, Rickard Gustafson, mener den knallharde konkurransen, spesielt på langdistanseflygninger, kan gjøre det mer attraktivt å legge disse til andre flyplasser enn i Norge.

– Det er ikke bare SAS som ser på dette. Alle flyselskaper kan jo velge hvilken flyplass man opererer på, sier Gustafson, til avisen.

– Flypassasjeravgiften forblir

Førsteamanuensis ved Institutt for strategi, Espen Andersen, mener regjeringen ikke vil trekke flypassasjeravgiften selv om SAS vurderer å droppe langdistanseflygninger fra Oslo Lufthavn Gardermoen.

Espen Andersen

Førsteamanuensis ved Institutt for strategi, Espen Andersen, tror ikke regjeringen lar seg påvirke av SAS.

– Jeg kan ikke tenke meg at regjeringen snur i flypassasjeravgiften. Det er ikke veldig mange ruter det er snakk om. Det er mest snakk om direkteruter til for eksempel USA, sier han til NRK.

– Norge er et attraktivt marked med eller uten flypassasjeravgiften. Vi nordmenn flyr fem ganger så mye enn gjennomsnittet i Europa. Vi flyr nest met i Europa, kun Island slår oss. Det er i de fleste flyselskapers interesse å betjene markedet, legger han til.

Også andre flyselskaper følger etter. Widerøe varsler kutt i sitt norske rutetilbud, og Norwegian åpner for at avgiften kan gi ruteavviklinger, ifølge E24.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.