– Politiberedskapen i Østfold er svekket

Et politidirektorat som vokser seg større og større går ut over økonomien, budsjettet og beredskapen, mener leder i politiets fellesforbund Østfold.

Politi på kaia i Kristiansand

I år må Østfold politidistrikt holde 24 stillinger ledige, forteller leder i politiets fellesforbund Østfold.

Foto: NRK Sorlandet / NRK

Østfold politidistrikt var blant vinnerne i årets statsbudsjett med 14 tildelte politistillinger. Men nå må de i stedet holde 24 stillinger ledige, forteller leder i politiets fellesforbund Østfold, Runar Arnesen.

Runar Arnesen

Runas Arnesen viser til at politidirektoratet tar en mye større del av budsjettet enn tidligere.

Foto: Martin Schmidt / NRK

– Vårt reelle driftsbudsjett er såpass svekket at vi må holde flere stillinger ledig enn det vi har fått tildelt i budsjettet for i år. Det er for i det hele tatt å få det til å gå rundt.

– Noen av grunnene til det er at politidirektoratet skar såpass mye ned av budsjettkaka, så det blir mindre igjen til politidistriktene å drive polititjenester ute blant folk, sier Arnesen.

Politidirektoratet har vokst seg større og trenger derfor mer penger, skriver Dagbladet. Det går utover blant annet politiet i Østfold.

– Budsjettmidlene blir fordelt ut, men så blir de tatt inn igjen. Man gir med den ene hånda og tar med den andre. For Østfold politidistrikt sin del har politidirektoratet de siste to årene trukket inn til sammen nesten åtte millioner. Det er et mye penger for et lite distrikt som Østfold, sier Arnesen.