NRK Meny
Normal

– Østfold-veiene blir ikke bedre

Fylkeskommunen vil bruke 297 millioner kroner på investering og vedlikehold av Østfold-veier neste år. Men det vil ikke monne, mener Milde Eirik Milde i Østfold Høyre.

Milde om vei

Eirik Milde mener det ikke er nok penger til vedlikehold av Østfold-veiene.

Foto: NRK / Privat

– Veiene i Østfold blir ikke bedre neste år. Det virker som om det er en liten nedgang i budsjettet. Det hjelper ikke noe i forhold til det etterslepet vi har, sier Milde.

Han mener også det er urovekkende at fylkeskommunen bruker nesten 100 millioner kroner mer enn det Staten tildeler til drift.

– Vi bruker Østfold Energi-penger og tidligere avsatte fond. Det er en uheldig utvikling. Jeg hadde håpet det skulle gå andre veien og at fylkeskommunen gjorde seg mindre avhengig av blant annet pengene til Østfold Energi.

– Uklar momsrefusjonmomsrefufsjon

Fylkesveiene får ti millioner kroner mindre enn i fjor, men samtidig får fylket tilbake momskompensasjon for 20 millioner kroner som kan brukes til reparasjoner.

– Vi har ingen oversikt over momsrefusjonen. De pengene som eventuelt kommer inn kan blir brukt, men dette har vi ikke oversikt over det. Det hele virker uklart, sier Milde.

Det skal for øvrig bygges flere gang- og sykkelveier, kom det fram under fylkesrådmannens budsjettforslag som i dag ble lagt frem.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: