NRK Meny
Normal

– Onsdag åpner slusene seg

Det dårlige været fortsetter. Ifølge meteorologen kommer det til å bøtte ned.

Regn i Oslo 26.juni

Denne uka kan se ut til å bli grå og våt, melder meteorologene.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Årets sommer har ikke bydd på mye godt vær. I stedet har vi hatt mye regn og mye vind. Men det har likevel ikke vært noe særlig verre enn normalt, sier meteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Rafael Løvdahl

Meteorolog Rafael Escobar Løvdahl melder dårlig vær onsdag.

Foto: May-Linn Finstad / MET

– Denne sommeren er egentlig ikke helt ekstrem. Den er mer normal enn de vi hadde de foregående årene da det var så innmari varmt, sier han.

Det ser heller ikke ut som at vi får noe bedre vær med det første. Tirsdag kan vi få enkelte regnbyger, men onsdagen ser verre ut, sier Løvdahl.

– Den ser ekkel ut. Da ligger det an til å bli noen kraftige byger. Det ser også ut til å bli torden. Dette er byger der slusene åpner seg og det kommer mye nedbør på kort tid.

Storm på sjøen

Regnbygene kan dra med seg kraftig vind.

Foto: NRK / NRK

Akkurat hvor bygen treffer er vanskelig å si.

– Det ser ut til at det kan gå litt lenger sør, men vær obs på at det kan komme noen veldig kraftige byger og torden over Østfold, sier meteorologen.

Han advarer også folk som har tenkt seg ut på sjøen.

– I forbindelse med disse bygene kan det også være en del kortvarig vind idet de nærmer seg. Båtfolket bør være litt forsiktig. Om du ser det begynner å bli mørk rundt deg og du ser at det kommer noe, så er det kanskje greit å være litt på vakt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Det brenner i Aremark

    Det brenner i et skogområe ved Abbortjern sørøst i Aremark, nær grensen til Halden. Omkring 500 kvadratmeter er i brann og ilden er i ferd med å bre seg. Det blir kalt ut flere brannfolk til området.

  • Mulig skogbrann i Aremark

    Mannskaper fra brannvesenet i Halden og Aremark har rykket ut etter melding om en mulig skogbrann. Brannflyet meldte om røyk fra området ved Abbortjern i Aremark.