Normal

– Neste år tar jeg ham!

– Da får jeg sjansen til å slå Loeb med lik redskap, sa Petter Solberg etter at Citroën signerte Sebastien Loeb for to nye år.

Petter Solberg

Petter Solberg tok nyheten positivt da Sebastien Loeb meldte at han tok to nye år med Citroën.

Foto: Micke Fransson / Scanpix

Sebastien Loeb vant i Spania

Sebastien Loeb fortsetter å kjøre rally.

Foto: JOSE LUIS ROCA / AFP

Sebastien Loeb har vært den suverent beste føreren i rally-VM de siste årene. Nå står han med sju strake VM-titler og jakter den åttende i år.

Det har lenge vært spekulert i om rallyføreren skulle legge opp, men onsdag kveld kom nyheten om at Loeb tar to nye sesonger i Citroën.

– Jeg synes det er bra og jeg tror det kan bli spennende. Det som er det beste er at jeg nå får muligheten til å slå ham med lik redskap, sier Petter Solberg til NRK.no

Solberg kjører fortsatt VM for sitt private team, og er langt unna de samme ressursene som fabrikkslagene har.

LES OGSÅ:

Tre seter i Citroën?

– Hvordan skal du få samme redskap som ham?

– Vi får se. Det er ingen ting som er blitt klart, men det skjer mye om dagen, sier en kryptisk Petter Solberg.

Med Sebastien Loeb på plass i neste års Citroën-stall, minsker det muligheten til at Solberg selv får fabrikksete for nettopp Citroën, likevel tar ikke det motet fra Spydeberg-føreren.

– Kanskje det blir tre seter i Citroën. Jeg vet ikke, men det er mye på gang også der.

– Hva med Volkswagen?

– Vi får se hva som skjer. Jeg jobber på, det er det jeg kan si.

LES OGSÅ:

Spent på været i Tyskland

Denne helgen kjører både Solberg og Loeb Citroën i Rally Tyskland. Lob kjører for fabrikken, mens Solberg fortsatt drifter sitt eget team. I dag kjørte førerne «shakedown» og der var franske Sebastien Ogier raskest, foran Loeb. Petter Solberg hadde den femte beste tiden – over sekundet bak Ogier.

– Veiene ser veldig bra ut her, men det er skiftende vær. Blir det regn med Loeb som første bil på veien, så har han en fordel. Jeg håper på tørre veier, sier Solberg.

Han kjørte fort i Tyskland i fjor, og har satt seg et klart mål i år.

– Pallen er målet – thats it! En må alltid ha det målet, sier han.

LES OGSÅ:

Østberg har en god følelse

Mads Østberg

Mads Østberg har en god følelse foran Rally Tyskland.

Foto: Pressefoto

I tillegg til Solberg, kjører storebror Henning Solberg og Mads Østberg.

– Jeg har hatt to kjempe testdager, og etter at vi var ferdig med gjennomkjøringen, fikk jeg en veldig bra følelse i kroppen. Så det er ingen tvil om at jeg gleder meg til å komme tilbake på de veiene som er omtrent de samme som i fjor, sier Mads Østberg.

Østberg kjørte for øvrig inn til sjuende beste tid på «shakedown». Henning Solberg kjørte tre tideler raskere og til sjette beste tid.

Rallyet har base i Tysklands eldste by, Trier og første bil starter fredag morgen. Deltakerne skal gjennom 19 fartsetapper med 36 mil fart, og de avslutter rallyet søndag ettermiddag med den direktesendte Power Stage prøven Circus Maximus Trier på 4,37 km.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Moss

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 19. Veien er stengt fra Mosseporten i retning sentrum. Det er trafikale problemer på stedet.

  • 71-åring tatt for stjeling

    En 71 år gammel kvinne ble pågrepet av politiet i Moss i formiddag etter å ha stjålet varer på kjøpesenteret Amfi Moss. Kvinnen hadde på seg en spesialjakke med sydde lommer i fôret. Kvinnen er tatt for tilsvarende forhold tidligere.