NRK Meny
Normal

– Nå er en medalje innen rekkevidde

Med en femteplass totalt i den første EM-runden tror gokartfører Dennis Olsen at en medalje er innen rekkevidde.

Dennis Olsen

Dennis Olsen avsluttet den første EM-helgen med en tredjeplass.

Foto: Mirjam Van Delft/Bildemontasje NRK / formulakart.nl

Det ble kjørt to finaler under helgens EM-runde i Tyskland og 15 år gamle Dennis Olsen fra Våler kjørte inn til en ellevte- og en tredjeplass.

– Det var en veldig vanskelig helg med mye forskjellig vær, regn og tørt om hverandre. Vanskelig for meg som sjåfør og for mekanikerne. Det var veldig stort å komme inn til en i den siste finalen, sier han.

De to resterende finalene i EM kjøres i England 18–22 juli. Totalt ligger Olsen på en femteplass i EM.

LES OGSÅ:

Imponerer i ny klasse

– En medalje er innen rekkevidde. Gull kan bli vanskelig, men om jeg er heldig så kan det gå det også, sier han.

Føreren fra Våler kjører første året i klassen KF2, noe som betyr flere av hans motstandere er eldre enn ham. Likevel har han vist de andre førerne ryggen flere ganger.

– Jeg føler jeg har tatt nivået ganske bra og jeg har fått en god sesongstart, sier han.

Allerede til helgen er han i aksjon igjen, da kjører han den tredje runden i det tyske mesterskapet. Der ligger han på en andreplass sammenlagt.

– Jeg vant jo det tyske mesterskapet i fjor, så jeg håper jo på seier i år også, sier han.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.