NRK Meny
Normal

– Mangel på respekt!

Sarpsborg-trener Brian Deane er såret etter at Sarpsborg 08s nye trenerteam ble presentert i går. Han reagerer både på tidspunktet for presentasjonen og ordene som ble brukt.

Deane

Sarpsborg 08s trener Brian Deane er skuffet etter presentasjonen av nytt trenerteam i klubben.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

Til Radio Prime sier Deane at det var respektløst av klubben å arrangere pressekonferanse for å presentere et nytt trenerteam mens det fortsatt gjenstår tre runder å spille i eliteserien.

Deane mener det viser mangel på respekt for det arbeidet som utføres i klubben:

– Å gjøre det på den måten viser en mangel på sensitivitet overfor den jobben som pågår. Vi har en mulighet til å avslutte med til sammen 45 poeng. Alt fokus bør være på det og ikke på hvem som skal trene klubben neste sesong, sier Deane til Radio Prime.

Om å gi alt ...

På pressekonferansen i går var det styreleder Cato Haug som presenterte klubbens nye trenerteam, Geir Bakke og Tom Freddy Aune. Da sa han at klubben nå får to trenere som «kommer til å gi alt» for klubben.

– Det viser også en mangel på respekt overfor den jobben som er gjort så langt i sesongen, sier engelskmannen til Radio Prime.

Det opplever Brian Deane som et spark i ansiktet. I intervju med Radio Prime påpeker Deane at han og hans kone brøt opp og flyttet til et annet land. Ektefellen ga opp sin karriere og virksomheten hun drev i England. Han sier at om det er noe de har gjort, så er det å gi alt.

Ikke kritikk av Deane

Sarpsborg 08-leder Cato Haug sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han er forundret over kritikken fra treneren. Dean var varslet om at pressekonferansen ville bli arrangert.

Haug understreker at klubben ikke mente å antyde at de ikke var fornøyd med arbeidsinnsatsen til trenerne.

– Det var aldri vår intensjon å kritisere Brian og Ians arbeidsinnsats, sier Haug til SA. – Det vi forsøkte å kommunisere på gårsdagens pressekonferanse var de kvalitetene vi nå får med de to nye trenerne, forklarer han ovenfor SA.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: