NRK Meny
Normal

– Magefølelsen sa at dette var helt riktig

Jan Halvor Halvorsen er trener for FFK i 3 år fremover. Halvorsen har hatt stor sportslig suksess som trener i Bodø/Glimt.

Jan Halvor Halvorsen

Jan Halvor Halvorsen er FFK-trener de neste tre årene.

Foto: Trond Johnsen / NRK

– Etter litt betenkningstid sa magefølelsen at det var helt riktig å komme ned hit for å prøve å bygge en solid sportslig grunnmur, forteller en smilende nyansatt FFK-trener til NRK.

Jan Halvor Halvorsen har de siste tre årene vært trener for Bodø/Glimt og har en fortid som spiller i blant annet Pors Grenland, Brann, Rosenborg og Hertha Berlin.

– Nå har jeg hatt tre veldig gode år i Bodø, med sportslig suksess. Da Fredrikstad kom på banen, føltes det riktig å forlate Bodø.

Pressekonferanse

Halvorsen ble annonsert som trener på en pressekonferanse på Fredrikstad stadion.

Foto: Trond Johnsen / NRK

Bare muligheter i Fredrikstad

Halvorsen mener det ikke er noen problemer med å ta over Fredrikstadlaget som så vidt overlevde første divisjon i årets sesong.

– Jeg ser egentlig bare muligheter, det er masse muligheter i Fredrikstad! Det er viktig at vi får bygd dette over litt tid, at alle ikke forventer at det skal skje på en, to, tre. Vi må ha tid til å bygge opp noe solid, og det skal vi klare.

Skynde seg langsomt mot eliteserien

På lang sikt er målet at FFK skal etablere seg i eliteserien.

– På sikt så er det selvfølgelig det. Og der skal Fredrikstad være også, så må man bare skynde seg langsomt på veien, ta et skritt av gangen. Så skal vi gjøre alt vi kan for å klare det på litt sikt.

Halvorsen beskriver sin egen fotballfilosofi som en offensiv og positiv fotball hvor han ønsker at laget skal score mål.

Jan Halvor Halvorsen

Halvorsen var et eneste stort smil når han ble annonsert som trener for FFK i kveld.

Foto: Sara Vilde Solås / NRK

– Det kommer jeg til å ønske her også, sånn at vi skal være offensive og positive i tankegangen. Alle spillerne skal ønske å score mål og ønske å vinne kampene sine.

Mannen som ble født i Bamble i Telemark i 1963 tar fatt på trenerjobben 4. januar. Årets første måned skal brukes på å gi spillerne på laget en sjanse til å vise seg frem.

– Jeg skal se på video fra i vår og høst, danne meg et inntrykk av hva som er her, også skal jeg få inn noen spillere som jeg vet passer inn i måten vi ønsker å spille fotball, avslutter Halvorsen som har ambisjoner om å ta FFK opp på høyeste nivå i løpet av sin tre år lange periode som trener.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bil skled av veien

    En bil har sklidd av veien på riksvei 188 ved Tune kirke i Sarpsborg. Det ser ut til at det ikke har oppstått personskader, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Kjørt til legevakt etter velt

    En 16 år gammel jente er kjørt til Halden legevakt etter at hun veltet på lett motorsykkelen sin. Bakgrunnen for velten skal være at hun forsøkte å kjøre unna en elg. Det skriver politiet på Twitter.