NRK Meny

– Må sette landslagsløperne på plass!

Rulleskifantomet fra Greåker, Ragnar Bragvin Andresen, satser på norsk dominans i Sverige.

Ola Vigen Hattestad og Ragnar Bragvin Andresen

Ola Vigen Hattestad og Ragnar Bragvin Andresen er klare for å slå svenskene på hjemmebane.

Foto: Ragnar Bragvin Andresen

– Det er viktig for meg å sette landslagsløperne på plass om sommeren. Det er god reklame for laget mitt også, sier rulleskivirtuos Ragnar Bragvin Andresen. Han er fra Greåker, men går for Oslo-klubben Njård og privatlaget Team Jobzone.

Rulleskisesongen er i gang for fullt, og i dag er det sprintrenn i Sverige. Inge Bråten Memorial er navnet på rennet som ruller i gang i byen Sunne i Värmland lørdag.

Det er et stjernespekket startfelt som venter, med både norske og svenske landslagsløperne klare til dyst. Blant dem Ola Vigen Hattestad fra Ørje, Maiken Caspersen Falla og de fleste svenske landslagsløperne.

– Jeg forventer norsk dominans i Sverige! Värmland er jo nesten Østfolds nabofylke også, så det hadde vært moro med meg og Ola (Vigen Hattestad, red.anm) på topp!

Ikke i form ennå

Bragvin Andresen er best på sommerstid, i motsetning til skiløpere flest. Men sesongen har startet problematisk, med to skadede skuldre og et skadet kne etter et fall i mai.

– Det høres kanskje litt slemt ut, med tanke på at jeg vant et renn forrige helg, men formen er ikke all verdens. Det var tre uker der jeg bare trente på 70 prosent, men det kommer seg, sier han.

Ragnar Bragvin Andresen

Ragnar Bragvin Andresen er blant verdens beste på rulleski. Her etter seier i Rulleski Grand Prix I Fredrikstad i fjor sommer.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Målene hans for sesongen er de store rulleskieventene som venter i Norge utover sommeren: Blink-festivalen og Toppidrettsveka.

– Jeg skal være i toppform til det, forsikrer Bragvin Andresen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Én million til fattige barn

    Bystyret i Sarpsborg vedtok i går å sette av 1 million kroner slik at flere barn skal ha råd til å delta i organiserte fritidsaktiviteter. Pengene skal brukes til en stipendordning som skal dekke medlemsavgift til for eksempel idrettsorganisasjoner og korps for barn i fattige familier. I Sarpsborg er det nesten 1700 barn som lever under EUs fattigsdomsgrense

  • Vil ha slutt på outsourcing

    - Det er skremmende at Helse Sør-Øst ikke har bedre kontroll med taushetsbelagte opplysninger. Det sier leder av Brukerutvalget ved Sykehuset Østfold, Vigdis Yttervik. I dag er det ekstraordinært styremøte i Helse Sør-Øst - og outsourcingen av datatjenester er eneste punkt på sakslista. At utenlandske IT-arbeidere har hatt tilgang til sensitive pasientopplysninger, gjør at Yttervik mener Helse Sør-Øst bør avslutte avtalen om outsourcing.

    Sykehuset Østfold
    Foto: Ina-Kristin Lindin / NRK