NRK Meny
Normal

– Må sette landslagsløperne på plass!

Rulleskifantomet fra Greåker, Ragnar Bragvin Andresen, satser på norsk dominans i Sverige.

Ola Vigen Hattestad og Ragnar Bragvin Andresen

Ola Vigen Hattestad og Ragnar Bragvin Andresen er klare for å slå svenskene på hjemmebane.

Foto: Ragnar Bragvin Andresen

– Det er viktig for meg å sette landslagsløperne på plass om sommeren. Det er god reklame for laget mitt også, sier rulleskivirtuos Ragnar Bragvin Andresen. Han er fra Greåker, men går for Oslo-klubben Njård og privatlaget Team Jobzone.

Rulleskisesongen er i gang for fullt, og i dag er det sprintrenn i Sverige. Inge Bråten Memorial er navnet på rennet som ruller i gang i byen Sunne i Värmland lørdag.

Det er et stjernespekket startfelt som venter, med både norske og svenske landslagsløperne klare til dyst. Blant dem Ola Vigen Hattestad fra Ørje, Maiken Caspersen Falla og de fleste svenske landslagsløperne.

– Jeg forventer norsk dominans i Sverige! Värmland er jo nesten Østfolds nabofylke også, så det hadde vært moro med meg og Ola (Vigen Hattestad, red.anm) på topp!

Ikke i form ennå

Bragvin Andresen er best på sommerstid, i motsetning til skiløpere flest. Men sesongen har startet problematisk, med to skadede skuldre og et skadet kne etter et fall i mai.

– Det høres kanskje litt slemt ut, med tanke på at jeg vant et renn forrige helg, men formen er ikke all verdens. Det var tre uker der jeg bare trente på 70 prosent, men det kommer seg, sier han.

Ragnar Bragvin Andresen

Ragnar Bragvin Andresen er blant verdens beste på rulleski. Her etter seier i Rulleski Grand Prix I Fredrikstad i fjor sommer.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Målene hans for sesongen er de store rulleskieventene som venter i Norge utover sommeren: Blink-festivalen og Toppidrettsveka.

– Jeg skal være i toppform til det, forsikrer Bragvin Andresen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eksporterer velferdsteknologi

    Bedriften Dignio fra Fredrikstad underskrev i dag en kontrakt verdt omkring 400 millioner kroner med et kinesisk sykehus. Dignio har utviklet programvare til velferdsteknologi som gjør det mulig for kronisk syke å selv følge opp egen sykdom.

  • Forsinkelser på østfoldbanen

    Bane Nor melder om forsinkelser mellom Halden og Ed på grunn av signalproblemer.

    Jernbane, tog, Østfoldbanen
    Foto: Håvard Wien / NRK