NRK Meny
Normal

Lysere tider for næringslivet - mener NHO

Næringslivets Hovedorganisasjon, NHO, ser adskillig lysere på året enn for tre måneder siden.

Espen Evensen, NHO

Espen Evensen, NHO

Foto: NHO Østfold

Det kommer fram i NHOs økonomiske overblikk for første kvartal i år som ble lagt frem torsdag ettermiddag. Espen N. Evensen, regiondirektør i NHO i Østfold, ser en spesielt lysere framtid for byggebransjen.

– Oppgangen i byggenæringen trengs sårt

– Vi ser nå at næringslivet i hele landet er i ferd med å ta seg opp. Og det ser for det første ut til at privatboligmarkedet tar seg opp. Noe byggenæringen i Østfold absolutt trenger, sier Evensen til NRK.no.

I vedlegget til NHO Østfolds «Økonomiske overblikk 1:2011» ,skriver næringslivsorganisasjonen at det meste ser lysere ut i næringslivet nå sammenlignet med utsiktene tre måneder tilbake, etter NHOs mening.

– Oppgangen i byggenæringen trenges i Østfold fordi byggenæringen er blant de aller største i fylket. Vi kan fortsatt ønske oss økt aktivitet innen næringsbygg og anlegg, men økt boligbygging har også betydning.

– Vi må likevel ikke glemme at næringslivet i Østfold er bredt sammensatt og at er være store bransjespesifikke forskjeller, sier Evensen i innledningen til NHO-rapporten.

Større kompetansebehov i Østfold

Evensen ser også at bedriftene må gå nye veier for å skaffe arbeidskraft.

– Østfoldbedriftene etterspør mer arbeidskraft med høy kompetanse. Det er viktig å sende et tydelig signal å sende til nye arbeidstakere på vei inn i arbeidslivet i Østfold nå, sier Evensen.

Behovet for kompetent arbeidskraft kommer samtidig som NHO Østfold har satt i gang talentmobiliseringsprogrammet ”Global future”. Gjennom programmet tilbys innvandrere med høyere utdanning kompetanse og nettverk som kvalifiserer dem enda bedre til lederposisjoner i næringsliv og forvaltning.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.

  • Bilbrann i Eidsberg

    Indre Østfold brannvesen har rykket ut til Torpåsveien i Eidsberg etter meldinger om brann i en bil. Det skal ikke være fare for spredning og brannvesenet er i gang med slukking. Politiet er i kontakt med bileier.