NRK Meny
Normal

– Kommunen nekter å snakke med oss

Moss kommune ønsker å konkurranseutsette kommunale tjenester, og Fagforbundet ønsker sterkt å få et ord med i laget i prosessen. Det har vist seg svært vanskelig, hevder lederen av fagforbundet i Moss og Våler, Hilde Torgersen.

Hilde Torgersen, leder av Fagforbundet i Moss kommune

Leder i Fagforbundet i Moss og Våler, Hilde Torgersen, mener Moss kommune nekter å prate med dem om konkurranseutsetting.

Foto: Odd Skjerdal

– Jeg har prøvd meg på politikerne, i administrasjonsutvalget og vi har prøvd oss på helse- og sosialutvalget. I tillegg har vi prøvd oss på rådmann og kommunalsjefene underveis mens de utarbeidet grunnlaget. Men vi har ikke fått lov til å komme til orde. De har nektet å møte oss på dette her, sier lederen av Fagforbundet i Moss og Våler, Hilde Torgersen.

Kjenner seg ikke igjen

Gretha Kant (H)

Gretha Kant (H) kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Fagforbundet.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Hun forteller om en kommune som ikke tør å gå i dialog. Men Torgersen møter motstand fra høyrepolitiker Gretha Kant, som leder helse- og sosialutvalget i Moss.

– Vi er åpne for å få de best mulige innspillene, også fra dem som i utgangspunktet er imot, så vi lytter mer enn gjerne, sier Kant.

For henne er det ukjent at Fagforbundet mener det er vanskelig å komme i dialog med kommunen.

– De møter jo i alle møter og jeg har vært åpen på det. Så det kjenner ikke jeg meg igjen i.

– Snart bare tillitsvalgte igjen

Fagforbundet forteller også om en kommune som legger bånd på sine ansatte. En ansatt NRK skulle snakke med turte ikke å stille opp, ikke engang for å prate om sin egen pensjon.

Ifølge Fagforbundet blir ansatte frarådet å stille opp til intervju av kommunen.

– Så nå er det snart bare tillitsvalgte igjen som våger og tør å stå frem med noe som helst, sier Torgersen.

Det er heller ikke Gretha Kant enig i.

– Det er også helt ukjent for meg, så jeg har ikke noe kommentar til akkurat det. Men de etiske retningslinjene har vi alle vært opptatte av å få vedtatt for kommunen.

Kan ikke de ansatte få prate om sin egen pensjon?

– For meg er det helt uproblematisk. Jeg er opptatt av at vi skal ha åpne dører og vinduer for å si det på den måten. Folk må få lov til å komme med sine egne bekymringer hvis det er innenfor de regler som vi i fellesskap har innført.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utforkjøring i Svinndal

    Ingen personer kom til skadet da en bil kjørte av veien i Svinndal i Våler i natt. Politiet gjorde funn av narkotika i bilen og sendte føreren til legevakten for utvidet blodprøve.

  • 6 mill. til natur

    Fylkestinget har bevilget seks millioner kroner til utsatte naturmiljøer i fylket. Det er Miljøpartiet De Grønne som har drevet fram saken. – En del naturmiljøer som bekker, enger, og dammer, er blant de naturmiljøene som nå kan bli rehabilitert, sier gruppeleder i partiet Erik Skauen.