NRK Meny
Normal

– Kjeften fungerer fortsatt, så det skal vel gå greit

Dagfinn Enerly har gjort comeback på fotballbanen. Fra sidelinja skal han hjelpe FFK-spissene med å finne veien til mål.

Dagfinn Enerly har gjort comeback på fotballbanen. Fra sidelinja skal han hjelpe FFK-spissene med å finne veien til mål.

Drøye åtte år etter at han brakk nakken på fotballbanen er den gamle vingen nå blitt en del av FFKs trenerteam.

Enerly spilte i overkant av 30 kamper for rødbuksene, før han brakk nakken i 2005-sesongens siste kamp mot Start.

De siste årene har han brukt på å trene seg opp etter ulykken.

LES OGSÅ:

– Har opplevd noen smeller

Den tidligere FFK-spilleren, som har sittet i rullestol helt siden han brakk nakken på fotballbanen for drøye åtte år siden, er nå i god nok form til å være aktiv igjen.

– Min rolle blir å være med inn mot angrepsspillerne og den mentale biten. Jeg har vel opplevd å få noen smeller og vet litt om hvordan man skal komme seg ut av dem, sier Enerly til NRK.no.

– Dagfinn er en fantastisk person og en flott ressurs. Han vil være flink til å sette ting i perspektiv. Fredrikstad er en stor klubb og det er mye som skjer og mye følelser i sving som skal håndteres. Det vil han være ekspert på, mener FFKs hovedtrener.

Til tross for at Enerly sitter i rullestol, ser han ikke på det som noe stort hinder for å vise spissene hvordan de skal score mål.

– Det er visse ting jeg ikke får vist, men kjeften fungerer rimelig greit ennå, så det skal vel gå greit, sier han.

LES OGSÅ:

Sto alene for første gang

Etter ulykken sa den tidligere FFK- og Rosenborg-spilleren at han skulle klare å gå igjen – i desember kom det hittil største øyeblikket i treningen.

«Har stått oppreist i bassenget ALENE for første gang. Fy f for en fantastisk opplevelse. Hohoooooooo», skrev Enerly på sin egen Facebook-side.

Enerly har noen faste treningstimer hver uke, blant annet på Badeland i Sarpsborg. Fra å kun bevege øynene i 2006 har Enerly gjort store fremskritt.

Han har også skrevet bok om livet etter at han ble skadet. "Så fort kan livet snu" handler om livet etter skaden, og om hvor viktig familien har vært etter den 29. oktober.

Enerly bruker også boka til å både berømme og kritisere norsk helsevesen. I ettertid har Enerly sagt at han vil jobbe for funksjonshemmede.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Enklere å få time for pass

  Passkontoret på Råde legger nå ut nye timer hver uke. Tidligere i år fikk passkontoret kritikk fra Politidirektoratet da det det var fullbooket på passkontoret flere uker fremover.

  Øst politidistrikt har nå satt inn ekstra personell, og det er igjen mulig å bestille time.

  Norsk pass
  Foto: Heidi Gomnæs / NRK