NRK Meny
Normal

– Her kan man lære mye om byutvikling

Fredag var den ferske Ap-lederen, Jonas Gahr Støre, på besøk i Østfold, og i Fredrikstad fikk han en innføring i byutvikling og miljøtiltak av ordføreren.

Jon-Ivar Nygård og Jonas Gahr Støre

For cirka to uker siden ble han valgt som ny leder i arbeiderpartiet, og siden har Jonas Gahr Støre vært på reisefot for å treffe folk og partikollegaer. Fredag var han i Fredrikstad.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– Det har vært et veldig vellykket byutviklingsgrep for det har strømmet folk til plassen.

Ordfører i Fredrikstad Jon Ivar Nygård skryter av byen sin til sin nye leder i Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre.

Støre i Fredrikstad

Den ferske partilederen fikk møte både politikere og folk.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Sistnevnte var i dag på besøk i Fredrikstad for å treffe folk og partikollegaer.

– Jeg ble valgt til leder i Arbeiderpartiet for nesten to uker siden. Siden det har jeg i grunn vært på reisefot hele tiden. Det har vært viktig å komme ut og møte partifeller, møte folk fra nord til sør, øst til vest, sier Støre.

– Byutvikling på folks premisser

Partilederen var også med om bord i gratis-byferga fra Gressvik til bysentrum, for å oppdage det kommunen kaller et vellykket miljøtransporttiltak.

– Det var en gledens tur. Jeg fikk kaffe og det var gratis ferge. Dette er en veldig moderne løsning her i Fredrikstad. Og enda bedre skal det bli, med nye båtturer og hyppigere avganger. Jeg tror det er fremtidens bypolitikk å gjøre disse miljøvennlige reisemåtene attraktive, enkle og hyggelige, forteller Støre.

– Det er en byutvikling på folks premisser. Det handler om hvordan man utvikler transport og infrastruktur. Det er mye å lære av det man ser her i Fredrikstad, sier han videre.

– Inngangen til Europa

Ordfører Jon-Ivar Nygård

Jon-Ivar Nygård viste frem byen sin til partileder Jonas Gahr Støre.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

Også ordføreren var veldig fornøyd med møtet.

– Det her er en laid back runde rundt hvor han besøker kommuner og kommunepartier. Det er alltid hyggelig som nyvalgt partileder som han å besøke partifeller ute, og ikke minst møte folk, sier Jon-Ivar Nygård.

Etter Fredrikstad og ordføreren gikk turen til Støre videre til nabofylket over fjorden.

Når det gjelder Østfold er det mange saker her partilederen mener er viktige.

– Østfold er vår inngang til Europa, til Sverige og sørover. Det som går på kommunikasjoner, transport og vei og bane er viktig her, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.

  • Østfoldinger i landslagstropper

    Fetterne Tarik og Mohamed Elyounoussi er med i troppen til privatlandskampene mot Island og Panama. Det opplyste Norges Fotballforbund i dag.

    Isabell Herlovsen er med i troppen til kvinnelandslagets VM-kvalifiseringskamper mot Irland. Det samme er Ina Gausdal fra Sarpsborg. Uttaket ble offentliggjort tirsdag.