NRK Meny
Normal

– Justisministeren bør be om unnskyldning

Svein Roald Hansen (Ap) synes Sarpsborgs ordfører fortjener en unnskyldning, etter det han mener er usaklig kritikk fra statsråd Anders Anundsen.

Svein Roald Hansen, Arbeiderpartiet
Foto: NRK

Forrige uke kritiserte Sarpsborg-ordfører Sindre Martinsen Evje handlingsplanen mot terror og ekstremisme, da han mente den manglet midler til kommunene.

– Jeg mistenker at ordføreren ikke har lest rapporten godt nok, var statsråd Anders Anundsens svar den gang.

Det reagerer stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Svein Roald Hansen, på.

Anders Anundsen

Justisminister Anders Anundsen

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

– Det viser seg jo at det ikke er varslet midler til kommunene. Så ordføreren har rett og jeg synes statsråden er ufin når han hinter om at Martinsen Evje ikke har lest rapporten godt nok.

Fulgte opp

Svein Roald Hansen fulgte opp og sendte et skriftlig spørsmål til justisminister Anundsen. Dette var svaret han fikk:

«Det er hver enkelt statsråds ansvar å sikre finansiering på egne områder hvor det er behov for det. Det gjelder også tiltak i Handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme.

Enkelte tiltak vil kreve ekstra finansiering, eksempelvis 7 nye forebyggingskontakter i politiet. Det har jeg ansvar for å sikre finansiering av. Andre tiltak vil ikke utløse behov for mer ressurser, men er viktig for koordinering og samarbeid innenfor oppgaver som eksempelvis kommunene allerede har ansvar for å sikre.

Det er derfor ikke riktig å hevde at det ikke er tilgjengelig resurser for å følge opp tiltakene i planen».

Sindre Martinsen-Evje og Tone Faale

Sindre Martinsen Evje og Tone Faale kritiserte handlingsplanen.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Anundsen kan ikke påvise hvor i handlingsplanen mot radikalisering og ekstremisme det står at kommunene får midler til gjennomføring av sine oppgaver, mener Hansen.

– Si unnskyld

Svein Roald Hansen kaller derfor kritikken mot Sarpsborg-ordføreren for flåsete, og mener statsråden må legge seg flat.

– Jeg synes han bør be Sindre Martinsen Evje om unnskyldning for måten han har svart han på.

Martinsen Evje selv sier han reagerte på statsråd Anundsens tilsvar og motkritikk. Han har foreløpig ikke mottatt noen unnskyldning.

– Jeg har ikke hørt noe fra statsråden, jeg har bare lest det skriftlige svaret hans til Svein Roald Hansen, sier Martinsen Evje til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.