Hopp til innhold

OL-klare Skarpnord: – Glad vi blir satset på

Marianne Skarpnord fikk i dag beskjed om at hun får bli med til Rio når golferne returnerer til de olympiske leker etter 112 års fravær.

Marianne Skarpnord

KLAR FOR RIO: Marianne Skarpnord skal sammen med Suzann Pettersen representere de norske golfkvinnene i OL.

Foto: Joachim Ose / NRK

Sarpingen blir med det èn av tre norske golfere som drar til Brasil neste måned - i tillegg til Suzann Pettersen og Espen Kofstad.

Håper å inspirere de unge

Det var en smilende golfspiller som møtte NRK under treningstimene på Hevingen golfbane i Sarpsborg.

– Jeg er veldig glad for at både jeg og Espen Kofstad får bli med. Vi var jo begge kvalifisert, men det var ikke opp til oss om vi fikk reise, så jeg er glad for at vi blir satset på.

Sarpingen håper OL-deltakelsen kan inspirere unge golfere i landet.

– Forhåpentligvis kan vi være med på å få sporten til å vokse, og at yngre spillere blir inspirert. Her i området hvor jeg bor er det ikke så mange jenter som spiller, så jeg håper flere vil komme hit og prøve seg, sier hun.

Marianne Skarpnord trener

TRENER: På Hevingen golfbane gjør Skarpnord de siste forberedelsene før OL i Rio de Janeiro.

Foto: Joachim Ose / NRK

Tror OL-grenen vil vokse

Golf har ikke vært en del av OL-programmet siden St. Louis i 1904. Det har vært mye diskusjon både på herre- og kvinnesiden om OL er noe som vil bli satset på. Skarpnord tror den ferske OL-grenen trenger noen år for å bli verdsatt av de beste.

– For meg er det kjempestort å få være med i et OL. Men jeg vet at det blant annet på herresiden har vært noen golfere som ikke har sett på OL som det største. Men vi har i likhet med tennis veldig mange prestisjetunge turneringer i løpet av året, så jeg både håper og tror at golf i OL vil vokse seg stort, sier Skarpnord.

Mental jobbing

Sarpingen spiller til vanlig i Ladies European Tour, som er den nest mest prestisjefylte turneringen etter LPGA-touren - der Skarpnord deltok i 2010-sesongen. Hun sier at det er mye mental jobbing i tillegg til terping på teknikk som har ført henne dit hun er i dag.

Hun er ranket som nummer 155 i verden, og drar til Rio for å gjøre så godt hun kan.

– Jeg har jobbet timesvis med både teknikk og det mentale. Når jeg drar til Rio så gjelder det å tenke at det kun er en vanlig turnering, og det blir viktig å fokusere på arbeidsoppgaver, og prøve å stenge ute at dette er et stort arrangement, avslutter hun.