NRK Meny
Normal

– Jeg er en action-politiker

Han trives best i opposisjon, bilmekanikeren og Frps listetopp i Østfold med 15 års fartstid i politikken. – Da kan jeg bruke pengene to ganger!

Håvard Jensen

– Jeg har ikke kjørt buss på 20 år, sier Håvard Jensen.

Foto: Finn Børge Stenbek / NRK

Valglogo

Håvard Jensen, tidligere ordfører i Hobøl topper listen for Fremskrittspartiet til fylkestingsvalget. Vi møter ham på Glommaringen.

– Jeg har ikke kjørt buss på 20 år. Jeg vet ikke hvordan jeg skal betale en gang, smiler Jensen, men tar i alle fall på seg beltet. – Det har jeg vært med å kjempe for at skoleungdom skal bruke, så jeg for ta det på, selv om det ikke er så mange andre her som gjør det.

Jensen sier busstilbudet i østfoldbyene har blitt ganske bra, men innrømmer at det ikke er like godt innover i fylket.

– Hva gjør Frp med det?

– Det er farlig for en politiker å presse på for å opprette nye ruter. Det overlater vi i Frp til ekspertisen i Østfold kollektivtrafikk, sier han.

Vil avvikle fylkeskommunen

Han sitter på en buss fylkeskommunen har driftsansvaret for, en fylkeskommune han vil avvikle.

– Det kan kanskje synes merkelig å jobbe for noe en vil bli kvitt, men noen må jo demme opp for galskapen, flirer Jensen. Han legger til at en stor drøm ville gå i oppfyllelse dersom han hadde fått vært med på å legge ned instansen.

Fylkeskommunen har, ved siden av videregående skole, kollektivtilbudet og tannhelse også ansvaret for fylkesveiene, og Jensen er veimann på sin hals.

– Vi må få bukt med etterslepet på vedlikeholdet, og vi foreslår 750 millioner kroner til samferdsel og vei de neste tre årene. Det må være en av flere gode grunner til å stemme Frp ved årets fylkestingsvalg, sier hoblingen.

Trives i opposisjon

– Du jobber for å få stemmer, men du sier du paradoksalt nok ikke trives så godt i posisjon?

– He, he ... Jeg sa det er mye morsommere å være i opposisjon, da kan du bruke pengene to ganger. Opposisjon er mer action, og jeg er en action-politiker.

Jensen sier de har fått merke utfordringene nå ved å være i posisjon i regjeringen, men at de jobber systematisk for å få flertall på fylkestinget.

– Spør du en Frp-er hvor stor sjansen er for det, vil han alltid si at sjansen er stor, smiler Jensen. Han sier de jobber tett med Høyre og har håp om samtaler med Kristelig Folkeparti og Senterpartiet.

Trailersjåfør

– Nå har du vært politiker i 15 år, blir du aldri lei?

– Det hender jeg er møkklei, og har gått noen runder med meg selv. Men når man får gjennom saker man brenner for, er det moro.

– Hva kunne du tenke deg å gjøre i stedet?

– Jeg kunne tenkt meg å kjøre stor doning, trailersjåfør. Om ikke for annet, så ett års tid. Jeg er litt rastløs som person, nesten som en sjømann.

Håvard Jensen (FrP)

Håvard Jensen prøvde Glommaringen. Her sammen med Heidi Meland.

Foto: Finn Børge Stenbek / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.