NRK Meny
Normal

– Jeg er den nye ordføreren i Moss

Høyre og ordførerkandidat Tage Pettersen får sju nye mandater, mens Ap mister to. – Det er tidenes beste valg for Høyre i Moss, sier Pettersen.

Tage Pettersen, Høyres ordførerkandidat i Moss

Tage Pettersen, Høyres ordførerkandidat i Moss, tror han tar over ordførerkjedet neste periode.

Foto: NRK / NRK

Høyre, med ordførerkandidat Tage Pettersen, jubler over et brakvalg i Moss.

Ifølge den ferskeste prognosen går partiet frem med 15,9 prosentpoeng siden 2007-valget og sikrer seg dermed sju nye mandater i bystyret.

– Sterkt borgerlig flertall

– Det er tidenes beste valg for Høyre i Moss, sier Tage Pettersen til NRK.no.

Arbeiderpartiet, som har hatt ordøreren den sisteperioden, går tilbake med 5,2 prosentpoeng siden 2007-valget. Partiet mister dermed to mandater i bystyret.

Er du den neste ordføreren i Moss, Tage Pettersen?

– Svaret er ja. Vi har det sterkeste borgerlige flertallet i Moss de siste 30 årene, så nå skal vi sette oss ned å finne en plattform for samarbeid den neste perioden, sier Pettersen.

Han bekrefter at Høyre nå skal innlede samarbeide med Krf, Frp og Venstre i Moss.

Frp mister tre mandater

– Alle er inne og sammen er vi utrolig sterke. Vi har regjert sammen i åtte år tidligere og har vært i opposisjon sammen i åtte år nå, sier en svært selvsikker ordførerkandidat.

Han sier at forhandlingene starter tirsdag 11.30.

– Jeg tror vi er ganske raskt ferdige med en avtale, sier Pettersen.

Frp går tilbake 7,2 prosentpoeng og mister tre mandater i bystyret. SV går tilbake 2,1 prosentpoeng og mister ett mandat.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sarpsborg 08 får 7025 billetter

    Norges Fotballforbund har regnet ut hvor mange billetter som skal fordeles til de to lagene som skal spille cupfinale 3. desember. Sarpsborg 08 blir tildelt 7025 billetter, mens Lillestrøm får 8225. I tillegg legges det ut 2500 billetter for fritt salg. Sarpsborg kommer onsdag med mer informasjon om hvordan billettsalget skal foregå.