NRK Meny
Normal

– Ja, jeg er fornøyd med lønna

Fredrikstads nye ordfører Jon-Ivar Nygård (Ap) vil tjene 927.000 kroner i året.

Jon-Ivar Nygård

Påtroppende ordfører i Fredrikstad, Jon-Ivar Nygård, vil tjene desidert mest av politikerne de neste fire årene.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Totalt vil politikerlønn- og godtgjørelser koste ti millioner kroner i året, etter at politikernes forhandlingsutvalg mandag økte lønna med fire og en halv prosent, skriver Fredriksstad Blad.

– Ja, jeg er fornøyd med den lønnen jeg vil få, sier påtroppende ordfører Jon-Ivar Nygård, til avisa.

Varaordfører Kari Agerup (60), som er frikjøpt politiker, vil tjene totalt 754.407 kroner i året.

LES OGSÅ:

– Fornuftig nivå

Nygård sier til avisa at han forstår det kan reises kritikk mot ordningen hvor politikerne selv bestemmer lønna si, men mener selv at de har lagt seg på et fornuftig nivå.

– Jeg forstår at det kan reises kritikk mot en slik ordning, men samtidig ser jeg ingen reelle alternativer. Det måtte i så fall være sentrale bestemmelser. Men det ville blitt et uhyre komplisert system, sier han.

Høyres Peter Kurean og Frp's Bjørnar Laabak blir de best betalte opposisjonspolitkerene, med drøyt 496.000 kroners årslønn.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Ta ditt ansvar

    -Tekstmelding-saken er en lei sak for Senterpartiet. Det sier leder i Østfold Sp, Simen Gjølsjø. Senterpartiet har fortsatt ikke fått klarhet i hvem som sendte den sjikanerende tekstmeldingen til Liv Signe Navarsete og i dag ble saken politianmeldt. Meldingen det dreier seg om ble sendt under en hyttetur i 2016 der ti senterpartimenn var samlet. Gjølsjø håper den skyldige står fram og tar sitt ansvar.

  • Bøndene krever 1,8 milliarder

    Bøndene krever 1,8 milliarder kroner i årets jordbruksoppgjør. -Det er det som må til for at bøndene skal ta igjen inntektsgapet, sier leder av Østfold bondelag Arild Uvaag. Tall fra 2016 viste at bøndene hadde en gjennomsnittlig inntekt på 330.000 kroner per årsverk før skatt. Landbruksmeldinga fra i fjor gir klare føringer, mener Uvaag.