NRK Meny
Normal

– Ingenting underbygger at det var et ran

Politiet prøver å finne ut hva som egentlig skjedde da flere personer ble skadd under et angivelig ran i Halden sentrum.

Politi på ransåsted i Halden

Politiet har ikke funnet noe som tyder på at det har skjedd et ran i Halden sentrum fredag kveld.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

Politiet fikk melding om et ran i en kontorbygning i Halden sentrum fredag kveld. To antatte gjerningsmenn og et offer ble skadd, og politiet forteller at de ble møtt av en uoversiktlig situasjon.

– Etterforskningen har så langt ikke funnet noe som underbygger at det har foregått et ran, sier politiadvokat Marte Kjellesvig i Østfold politidistrikt.

Blodspor utenfor ransåsted i Halden sentrum

Tydelig blodspor utenfor bygningen der hendelsen skjedde.

Foto: Daniel D. Laabak / Tipser.no

Lørdag meldte politiet at to antatte gjerningsmenn var siktet for ran. De to ble først fraktet til henholdsvis legevakt og sykehus med lettere skader.

Mandag forteller Kjellesvig at de tre personene som har tilhørighet til det aktuelle kontoret nå er siktet for legemsbeskadigelse.

– Fokuset for etterforskingen blir nå å forsøke å bringe på det rene hva som faktisk har skjedd på stedet. Vi går bredt ut for å ta høyde for alle eventualiteter. Vi vil også hente inn informasjon fra lege om skadene de to fornærmede har blitt påført, sier politiadvokat Kjellesvig.

Alle de involverte har blitt avhørt i løpet av helgen, men politiet ønsker av hensyn til etterforskningen ikke å kommentere hva som kom frem i avhørene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Etterlyser stjålet bil

    En bil ble stjålet fra et verksted i Skiptvet natt til i dag. Den stjålne bilen er en Mercedes E270, med kjennetegn CE97318. Noen nøkler til andre biler ble også tatt.

  • Ulykke på Svinesundsbrua

    Trafikkuhell i retning mot Sarpsborg. Fem biler er involvert. Nordgående løp er stengt for trafikk.