NRK Meny
Normal

– Ingen hensikt å jage ulven

Det vil ikke ha noen effekt å gå manngard for å drive ulven over svenskegrensa. Det mener Nils Solberg, leder i foreningen «Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk». Dessuten strider det mot norsk lov.

Nils Solberg

Nils Solberg mener ulven er for smart til at det har noen hensikt i å gå manngard for å jage den over til Sverige.

Foto: Petter Larsson / NRK

Lørdag starter den svenske ulvejakta og i jegerkretser i Østfold har det vært diskutert å drive ulven over grensa slik at de kan skytes. Men Solberg mener dette ikke har noen hensikt.

– Det har nok vært en ønskedrøm. I Halden er det veldig mange som har sett seg lei av disse plagene grenseulven sørger for. Men effekten å gå en såkalt manngard er ikke til stede. Ulven er smart og den har full kontroll på hvor folk er, sier Solberg

Han bekrefter at folk har nevnt for ham å gå manngard.

– Kosmetisk jakt i denne omgang

Det at det bare skal felles tre ulv i Västra Götaland og Elfsborg, gjør også sitt til at han tror effekten uteblir.

– Jeg tror ikke den norske ulven kommer til å merke noe. Den svenske ulvejakten er bare kosmetisk i denne omgang, sier Solberg.

Foreningen «Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk» engasjerer seg i liten grad under jakten. Solberg forteller de har god kontakt med svenske myndigheter og jegermiljøene, men har ingen påvirkning på det som skjer.

Skal selv delta

30 norske jegere skal delta under den svenske ulvejakten. Solberg er en av dem.

– Jeg regner med jeg skal være med. Jeg har i alle fall registrert meg i Sverige, har svensk jegerlisens og papirene i orden. Men å få sett noe har jeg ingen store forhåpninger om, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Byggefirma i Moss konkurs

    Det er åpnet konkurs i byggefirmaet Armering og Bygg Moss as med 22 ansatte. Det var kemneren i Moss som begjærte konkursen fordi selskapet skyldte 2,2 millioner kroner i arbeidsgiveravgift, skriver Moss Avis.

  • Ruset bilførere stanset i Moss

    UP stanset en bil i Moss sentrum rett over midnatt, fordi politiet mistenkte kjøring i rus. En mann i 20-årene er anmeldt og har fått førerkortet beslaglagt. I tillegg ble to passasjerer anmeldt for bruk og besittelse av narkotika, melder politiet på Twitter.