NRK Meny
Normal

– Indre Østfold ligger midt i det nye kartet

Et nytt og større politidistrikt vil styrke kommunene i Indre Østfold, mener flere indreordførere.


Et nytt og større politidistrikt vil styrke kommunene i Indre Østfold, mener flere indreordførere.

Ordfører i Eidsberg, Erik Unaas (H), er blant dem som er overbevist om at en sammenslåingen av Østfold, Follo og Romerike til ett politidistrikt gir store muligheter.

– Nå ligger plutselig regionen vår, Askim, Eidsberg og Marker, midt på det nye kartet, sier han.

Det nye kartet med politidistriktene

MIDT I: Eidsbergordfører Erik Unaas er fornøyd med hvordan det nye kartet ser ut.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Det å endelig se indrekommuner sentralt plassert i en region er gledelig for ordføreren.

– I dag må vi vente på politibiler fra Nesodden og Drøbak når det skjer noe her. Nå kan de komme fra Rakkestad, Sarpsborg, Marker, Lillestrøm og alle kanter.

Mer synlig politi

Unaas er sikker på at en ny reform også vil sørge for mer synlig politi i fylket.

– Jeg tror det. Dette gjør at vi har mye større administrative enheter og at de nye tjenestemennene kan komme seg ut og være synlige, gå litt i gatene, være litt på veiene og følge opp flere etterforskningssaker i stedet for å sitte inne og ordne med alt papirarbeidet.

Også ute på gata er det flere som heier på forslaget om å slå sammen Østfold med Follo og Romerike.

– Ut fra det jeg har lest kan det bli positivt. Jeg er ikke bekymret, sier Aina Graff Shernazarova.

– Sånn som her i Mysen har det aldri vært så bra politidekning som etter at lensmannskontoret ble lagt ned og Follo overtok. Så jeg tror det kommer til å bli helt suverent, sier Rune Skarsvåg.

– Tettere samarbeid

Thor Hals, ordfører Askim

POSITIV: Ordfører i Askim, Thor Hals, har tro på politiplanene.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Også ordføreren i Askim, Thor Hals (H), mener de seks indrekommunene, som ligger under Follo i dag, har det bedre nå som lensmannskontorene er lagt ned. Han tror et større politidistrikt vil sikre hele Østfold fylkes ressurser.

– Man får et helt annet samarbeid og tilknytning til politiet gjennom et tettere samarbeid med kommunene i forhold til blant annet forebygging. Man finner alternative og bedre arenaer gjennom en ny struktur, enn at man har et selvstendig lensmannskontor som er oppe på dagtid i ukedagene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.