NRK Meny
Normal

– Ikke sikkert alle blir med til Gardermoen

Generalinspektøren for Luftforsvaret (GIL) opplyste i går at 717-skvadronen flyttes fra Rygge til Gardermoen i August.

Rygge Flystasjon

Rygge Flystasjon

Dermed må rundt 30 personer måtte gjøre seg klare for en ny arbeidsplass, skriver Moss Avis. Men hvor mange som blir med fra Rygge til Gardermoen er usikkert.

– Jeg tror ikke alle blir med på flyttelasset. Det er tydelig uttrykt i miljøet at man ikke vil bryte opp miljøet en har her hjemme og flytte. Det er nok ikke alle som ønsker å pendle fra området og til Gardermoen, sier tillitsvalgt og leder for Norges Offisersforbund avdeling Rygge, Per-William Bertelsen.

LES OGSÅ:

– En forhastet beslutning

717 skvadronen består av en operativ avdeling og Forsvarets EK-støttesenter. Den operative avdelingen, oppsatt med tre fly av typen DA-20 Jet Falcon, utfører elektronisk krigføring, EK-trening, kontroll av navigasjons- og innflygningshjelpemidler og VIP-transport.

Flyttingen til Gardermoen kommer altfor tidlig, mener Bertelsen.

– Det er en god del bygningsting som må endres om vi skal flyttes til Gardermoen, men arbeidet har ikke startet, sier han.

Ordfører René Rafshol

Ordfører René Rafshol (H).

Foto: Råde kommune

Råde-ordfører René Rafshol (H) støtter Bertelsen.

– I forhold til de ansatte så burde man ventet minst ett år. Dette er en forhastet beslutning. Ting er jo ikke ferdige på Gardermoen, sier Rafshol.

Han har tatt kontakt med Forsvarsdepartementet for å se hva som er gjort.

– Nå er det GIL som har besluttet dette og man skal ikke alltid overprøve forsvarsledelsen. Men noen ganger er det greit å se på om regnestykker går opp. Det har jeg bedt om å se på nå, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.