NRK Meny
Normal

– Ikke gi denne klubben kreditt

Stabæk ligger på topp mens FFK ligger ensom på bunn av Finansavisens kredittrangering av 16 eliteserieklubber.

Opprykk FFK

FFK gleder seg over å være tilbake i eliteserien, men ligger ensom på bunn av kredittrangeringen.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

FFK har som eneste klubb fått karakteren C, som ifølge kredittvurderingen innebærer en høy sannsynlighet for konkurs i løpet av året. Det er fem forskjellige rangeringer; AAA, AA, A, B og C.

Vi har fått godkjent en handlingsplan av Norges fotballforbund. Og vi er egentlig komfortabel fordi vi har en hovedeier som gir oss den kreditten vi trenger.

Styreleder Frode Kværneng i FFK

– Fraråder at det gis kreditt

– Selskaper som får ratingen C fraråder vi at det gis kreditt til, og det er generelt høy sannsynlighet for konkurs de neste 12 månedene, kommenterer styreleder Johan Anstensrud i AAA Soliditet, som har gjennomført rangeringen for Finansavisen.

Ingen har fått rangeringen AAA, mens Stabæk har fått karakter AA. Molde, Rosenborg, Sogndal, Start, Tromsø, Viking og Ålesund har fått rangeringen A, mens Brann, Haugesund, Lillestrøm, Odd, Strømsgodset og Vålerenga har fått rangering B.

Alanzinho

Stabæks Alanzinho kan peke oppover med god grunn, klubben ligger øverst i kredittvurderingen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Fredrikstad FK Sport AS er ensom på kredittbunnen med kredittrangeringen C, men Sarpsborg 08 har ikke vært med på undersøkelsen.

– Vi får den kreditten vi trenger

Styreleder Frode Kværneng i FFK tar imidlertid rangeringen med knusende ro.

– Vi har vært klar over situasjonen gjennom hele 2010, og det får ingen praktiske konsekvenser for oss så vidt jeg forstår av mandagens utgave av Finansavisa.

– Vi har jobbet systematisk for å forbedre drifta i løpet av året. Vi har fått godkjent en handlingsplan av Norges fotballforbund. Og vi er egentlig komfortabel fordi vi har en hovedeier som gir oss den kreditten vi trenger, sier Kværneng til NRK.no.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker Norgesmestere i innebandy

    Det var Greåker som stakk av med NM-tittelen etter at de slo Sveiva på straffer i finalen i Ekeberghallen. Kampen endte 4-4 etter full tid. Greåker scoret på tre av sine straffer, mens Sveiva bommet på alle. Dermed kan sarpingene juble for sin første NM-seier på ni år.

  • Straffer i NM-finalen

    Greåker og Sveiva scoret to mål hver i den tredje perioden i NM-finalen i innebandy for menn, men ingen av lagene klarte å finne veien til målet i spilleforlengelsen. Finalen skal dermed avgjøres på straffer. Niklas Nordh og Martin Moeskau Lilleby sto bak de to målene i tredje periode.