– Her luftes ansatte ulovlig

Nå går kriminalomsorgens yrkesforbund til søksmål mot staten.

Halden fengsel

Kriminalomsorgens yrkesforbund mener Halden Fengsel har behandlet sine midlertidige ansatte ulovlig.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Kriminalomsorgens yrkesforbund mener Halden fengsel bryter loven i sin bruk av midlertidige tilsetninger, og sier de bedriver ulovlig lufting av sine ansatte.

I søksmålet som nå er oversendt fengslet står det at flere av yrkesforbundets medlemmer har vært i ulike midlertidige kontrakter i flere år, uten å få innvilget sine krav om en midlertidig stilling.

Leder i Kriminalomsorgens yrkesforbund Knut Are Svenkerud mener Halden Fengsel har behandlet sine midlertidige ansatte ulovlig.

– Vi mener at de ikke forvalter tjenestemannsloven på er korrekt måte og de tolker den feil. Det gjør at våre medlemmer ikke får sine rettigheter innvilget, som blant annet fast ansettelse og riktig lønn.

I tjenestemannsloven står det man etter fire år som midlertidig ansatt har man krav på fast jobb. Kriminalomsorgens yrkesforbund mener Halden Fengsel bevisst bytter ut ansatte før disse fire årene har gått.

– Tjenestemannsloven er klar på at om det er et permanent behov som dekkes, så er hovedregelen at man skal ansettes i fast stilling. Det å begynne å si opp folk for et kortere tidsrom for å unngå fast ansettelse er strengt ulovlig.

Assisterende regiondirektør i kriminalomsorgen region Øst, Rune Trahaug, ønsker ikke å kommentere søksmålet fra Kriminalomsorgens Yrkesforbund på nåværende tidspunkt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alt for fort i 90-sone i tunnel

    UP har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en bilist som ble målt i 127 km/t i sørgående retning i Nordbytunnelen. Bilføreren er en Oslo-kar i 30-årene.

  • Lurte menn i sex-felle

    En 18 år gammel kvinne og en 27 år gammel mann erkjente i dag straffeskyld for å ha satt opp en sex-felle i Halden tidligere i år. Via datingsider på nettet avtalte kvinnen å møte flere menn for sex mot betaling. Men da mennene møtte opp, ble de angrepet av kvinnens kjæreste og frastjålet penger og mobiltelefoner.