NRK Meny
Normal

– Her luftes ansatte ulovlig

Nå går kriminalomsorgens yrkesforbund til søksmål mot staten.

Halden fengsel

Kriminalomsorgens yrkesforbund mener Halden Fengsel har behandlet sine midlertidige ansatte ulovlig.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

Kriminalomsorgens yrkesforbund mener Halden fengsel bryter loven i sin bruk av midlertidige tilsetninger, og sier de bedriver ulovlig lufting av sine ansatte.

I søksmålet som nå er oversendt fengslet står det at flere av yrkesforbundets medlemmer har vært i ulike midlertidige kontrakter i flere år, uten å få innvilget sine krav om en midlertidig stilling.

Leder i Kriminalomsorgens yrkesforbund Knut Are Svenkerud mener Halden Fengsel har behandlet sine midlertidige ansatte ulovlig.

– Vi mener at de ikke forvalter tjenestemannsloven på er korrekt måte og de tolker den feil. Det gjør at våre medlemmer ikke får sine rettigheter innvilget, som blant annet fast ansettelse og riktig lønn.

I tjenestemannsloven står det man etter fire år som midlertidig ansatt har man krav på fast jobb. Kriminalomsorgens yrkesforbund mener Halden Fengsel bevisst bytter ut ansatte før disse fire årene har gått.

– Tjenestemannsloven er klar på at om det er et permanent behov som dekkes, så er hovedregelen at man skal ansettes i fast stilling. Det å begynne å si opp folk for et kortere tidsrom for å unngå fast ansettelse er strengt ulovlig.

Assisterende regiondirektør i kriminalomsorgen region Øst, Rune Trahaug, ønsker ikke å kommentere søksmålet fra Kriminalomsorgens Yrkesforbund på nåværende tidspunkt.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Høynet beredskap før NATO-øvelse

    Politiet øker nå beredskapen foran høstens store NATO-øvelse, melder NTB. Borg havn i Fredrikstad skal være hovedhavn for militært materiell under øvelsen. Det betyr at det vil bli betydelig aktivitet i Østfold.

  • Ni forelegg for fart

    Ni bilister må punge ut etter å ha kjørt for fort i Stasjonsveien – fylkesvei 118 – i Skjeberg i dag. Det er 50 km/t på denne strekningen. Den som kjørte fortest holdt 74 km/t, melder politiet.