NRK Meny
Normal

– Ingen sure miner på Slusefestivalen

Grått vær er ingen hindring for Ørje Slusefestival. Se bilder fra festivalen her.

Ørje Slusefestival

Ørje Slusefestival arrangeres fra 27. til 29. juni.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

Hvert år står frivillige på med dugnad for å arrangere Slusefestivalen i Ørje. Det er en jobb Jan Petter Vaaler, leder av styret for Slusefestivalen, gjør med glede.

– Vi synes det er moro å skape noe, få folk til bygda og få folk til å vise frem hva de driver med, sier han.

– Mennesker i sentrum

Jan Petter Vaaler, leder av styret for Slusefestivalen

Jan Petter Vaaler, leder av styret for Slusefestivalen.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

I år arrangeres festivalen fra 27. til 29. juni. Lørdag var ikke værgudene på festivalens side, og regn falt i ny og ne. Vaaler skulle helst ønske de fikk strålende sol.

– Regnet betyr at vi halverer antall besøkende. De som har bestemt seg for å komme på festivalen kommer. Men de som kjører E18 og skal til Sverige og handle fanger vi ikke opp i regnvær dessverre, sier han.

– Jeg håper at vi klarer å få inn 500 betalende i dag. Det tror jeg vi får. Vi er ikke langt unna nå og det kommer folk hele tiden.

Selv om det drypper fra himmelen, ser det ut som at folk trives på festivalen. De fleste har kledd seg for været.

– De har det veldig bra. Det er ingen sure miner. Folk prater og er blide og hyggelige. Det er det vi har som motto, det er en festival med mennesker i sentrum, sier Vaaler.

Skal sette Ørje på kartet

Vaaler kan friste med underholdning som tryllekunstnere, såpebobleblåsing og jazzkonsert. I tillegg kan barna møte forskjellige dyr, som lama, kanin til hest.

Han forteller at festivalen først og fremst handler om å skape noe for bygda og få folk til Ørje.

– Det setter oss på kartet. Jeg tror det er veldig viktig at vi blir snakket om. Vi har et unikt dampbåtmiljø med fem dampbåter som ligger her nede. Det finnes ikke andre steder.

– I tillegg har vi vel verdens eldste propelldrevet dampbåt liggende her, Engebret Soot. Den er en perle i seg selv. Vi har mye å være stolt av på Ørje, sier Vaaler videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08