NRK Meny
Normal

– Har venta lenge på dette

Slevik innebandy er europacupmestere etter å ha slått Tunet 8–6 i en helnorsk finale. Dermed skal Fredrikstadklubben representere Norge på aller øverste nivå neste år.

Slevik innebandy
Foto: Espen Torgersen / NRK

Slevik tok seg til finalen ved å slå Jogeva fra Estland 11–5 i semifinalen. Søndag kveld slo de Tunet fra Manglerud i Oslo 8–6 i finalen. Dermed er det Fredrikstadklubben som skal representere Norge i neste års Champions Cup.

– Vi har ventet lenge på dette. Vi har jo vært med to år tidligere uten å nå helt opp. Det var deilig å klare det på hjemmebane, sier Sleviks beste i dag, Thomas Stræte, til NRK.

Tunet åpnet beste

Tunet tok ledelsen allerede etter to minutter, men utlikningen fra Glen Evensen kom mindre enn to minutter senere, ifølge floorball.org. Første periode endte 4–4.

Andre periode ble målløs. Slevik fikk fem minutters powerplay i tredje periode. Med flertall på banen gjorde de tre mål, og vant til slutt 8–6.

To forskjellige verdener

Seieren sikret Slevik en plass i neste års Champions Cup, det aller øverste nivået for klubblag i innebandy. Der deltar også lag fra de beste nasjonene. Stræte gleder seg, men sier nivået er et helt annet.

Slevik IBK

Thomas Stræte på Slevik Regner med tøff motstand i neste års Champions Cup

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Svenskene er i en helt annen liga enn de vi har møtt nå, og det vi er vant til. Men vi har kanskje noen muligheter mot lag fra Tsjekkia og Sveits.

Målet er å klare å bite fra seg, og kanskje vinne noen kamper.

– Det blir moro. Vi har flere landslagsspillere i klubben, men det er jo ikke alle på laget som har spilt på det nivået.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kan ha funnet farlig gods på strand

    Svensk kystvakt og redningstjeneste undersøker nå en pose som har drevet i land på Jutholmen vest for Koster. Ifølge Strømstad Tidning inneholder posen en ukjent, tyktflytende væske, og redningstjenesten mistenker at det kan være snakk om et skadelig stoff.

  • UP tok fire på Grålum

    Fire førere fikk forenklede forelegg i en UP-kontroll på Grålum i formiddag. Høyeste fart i 50-sonen var 61 km/t, opplyser Utrykningspolitiet.