– Har kommet nye opplysninger fra den tiltalte

Forsvareren til mannen som er dømt for lislebydrapet mener saken er bedre opplyst nå som ankesaken starter.

Drap Fredrikstad

En 35 år gammel kvinne ble drept på Lisleby i Fredrikstad i januar. En mann er dømt for drapet, men har anket saken.

Foto: Jensen, Tom-Egil / NTB scanpix

Det var i januar i fjor at en kvinne ble drept i en leilighet på Lisleby i Fredrikstad. Kvinnen ble stukket med kniv, og døde av skadene.

I desember ble kvinnens samboer dømt for drapet i Fredrikstad tingrett. Mannen ble dømt til fengsel i 12 år. Han ble også dømt til å betale 200.000 kroner i oppreisning og en erstatning på nær 57.000 kroner til den dreptes familie.

– Bedre opplyst

51-åringen anket dommen, og mandag startet ankesaken i lagmannsretten i Sarpsborg.

– Tiltalte nekter straffskyld. Det er det spørsmålet lagmannsretten nå skal ta stilling til, sier mannens forsvarer, Morten Furuholmen.

– Nå har fornærmedes mor gitt forklaring, og så skal min klient gi partsforklaring, og så blir det vitneførsel som følger de resterende dagene.

Ifølge Furuholmen er det ingen nye vitner i saken.

– Saken er kanskje bevismessig bedre opplyst denne gangen enn tidligere. Det er kommet nye opplysninger blant annet fra min klient som jeg tror vil gjøre saken kanskje litt lettere enn det som var utgangspunktet i tingretten.

– Jeg håper saken blir godt opplyst, at vi får en god belysning av det som er sakens tema, nemlig hvordan og hvorfor det fatale skjedde, sier Furuholmen.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Morten Furuholmen i Lislebydrapssaken.

– Husker hendelsen

Aktor i saken, Torunn Gran, sier det er vanskelig å si hvordan ankesaken vil bli før den tiltale har forklart seg.

– Jeg tror det vil bli noe annerledes enn i tingretten ut fra det som er annonsert fra forsvarers side, nemlig at tiltalte nå husker denne hendelsen. Han har jo også innledningsvis svart ja på trusseltiltalen mot den andre fornærmede i saken. Det gjorde han ikke i tingretten.

– Det som ser ut til å være endret er at tiltalte nå vil forklare seg om hele hendelsesforløpet, så får vi høre hva han sier i sin forklaring, sier Gran.

Aktor i saken Torunn Gran