NRK Meny
Normal

Forsvarer: – Han har allerede fått straff

MOSS (NRK): Advokat Even Rønvik mener truslene den tiltalte i hundedrapssaken har blitt utsatt for bør virke formildende.

Blomster Krapfoss bru

TILTALT: Hunden Lucas ble funnet druknet i vannet under Krapfossbru i Moss i fjor sommer. En mann i 20-årene har tilstått å stå bak, og møtte i retten denne uka.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om ett års ubetinget fengsel for mannen i 20-årene som er tiltalt for å ha druknet hunden «Lucas» ved Krapfossbrua i Moss i fjor sommer.

– Jeg syns dette er en streng reaksjon, det er vesentlig mer enn hva vi har praksis for, sier advokat Even Rønvik til NRK.

Han reagerer spesielt på de to tidligere dommene aktor trakk frem i sin prosedyre, som han mener ikke er sammenliknbare med denne saken.

Advokat Even Rønvik i Moss tingrett

UENIG: Advokat Even Rønvik mener påtalemyndighetens påstand om ett års fengsel er for strengt.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

– Dette var dommer som viste mishandling av dyr over lang tid, og det var alvorlig mishandling av flere dyr. I vårt tilfelle har vi kun én konkret handling, sier Rønvik.

Innstilt på samfunnsstraff

Allerede torsdag uttalte forsvareren at de håpet å unngå fengselsstraff, og dette opprettholdt han på den avsluttende dagen i retten.

– Vi mener det ikke vil være noe gode at tiltalte sitter i fengsel, han burde heller gjøre noe samfunnsgagnlig arbeid i form av samfunnsstraff. Det er han innstilt på selv om det skulle bli en lang samfunnsstraff.

Påtalemyndigheten ønsker at denne saken skal statuere et eksempel, og skremme andre fra å gjøre tilsvarende handlinger.

– I forhold til tidligere straffeutmåling etter den gamle Dyrevernloven vil dette være en markant økning. Da håper vi også at det gir det nødvendige signal, sier politiadvokat Morten Lundén.

– Alvorlig psykisk press

Ifølge Rønvik har klienten hans allerede fått en form for straff gjennom de truslene han har blitt utsatt for etter at saken kom frem i media.

– Det er ikke godt å leve i den situasjonen i de sju månedene som har gått, med konstante trusler om reaksjoner fra dem som mener seg berettiget til å reagere på dette.

Han mener dette bør virke formildende når dommen skal bli avsagt.

– Han har vært utsatt for et veldig alvorlig psykisk press ved de truslene som har kommet. Etter det som er sagt hersker det meninger om at han skal lide samme skjebne som hunden, og det er jo en alvorlig trussel.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannutrykning i Skjeberg

    Nødetatene har rykket ut til det som skal være en brann i Stasjonsveien i Skjeberg.

  • Russebuss tok fyr

    Ingen av de 26 personene ble skadet da en russebuss på vei hjem fra russetreff i Halden tok fyr. Den havarerte bussen sto ved Nøstvedttunnelen i Akershus, men er nå fjernet.