NRK Meny
Normal

Valgkampveteran blåser i resultatet

...og det er ikke fylkesordførerkandidat for Senterpartiet i Østfold, Per Inge Bjerknes, vi snakker om.

Per Inge Bjerknes og Bosman

Per Inge Bjerknes og førerhunden Bosman er tilstede på valgvaken i bystyresalen i Gamlebyen.

Foto: Anette Torjusen/NRK

Ved et bord i bystyresalen i Gamlebyen i Fredrikstad sitter to herrer. En på fire ben og en på to. Begge to har jobbet på spreng den siste tiden med valgkamp, men bare en av dem er opptatt av politikk.

Vant til mye farting

– Han er ikke så veldig opptatt av politikk, han her, smiler Per Inge Bjerknes, og gir labradoren Bosman en kjærlig klapp på den svarte pelsen.

Men selv om Bosman er lite opptatt av politikk, dreier livet hans seg mye om nettopp det. Med en svært aktiv eier, som er avhengig av førerhunden sin, blir det mye farting til fylkestinget og den politiske arenaen i Østfold.

Den siste tiden har han blitt observert på en rekke valgstands rundt omkring i fylket, og Bjerknes legger ikke skjul på at Bosman også har gjort jobben som trekkplaster.

– Mange vil jo hilse på ham, ler han.

Taklet nederlag under stortingsvalget

Bjerknes betegner Bosman som en hund som er klar for det meste når det gjelder politikk, og nå har han tatt plass under bordet i bystyresalen. Selv om Senterpartiets resultat etter stortingsvalget for to år siden, ikke ga grunn til å juble, taklet Bosman det med knusende ro, forklarer Bjerknes.

– Så det er bare å konstatere at han er opptatt av helt andre ting enn valgresultatet her i kveld. Men litt vann vil han nok ha etterhvert.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kokepåbud av drikkevann i Våler

    Store deler av Våler var uten vann i 21-tiden i kveld. Ved 22-tiden var hovedvannforsyningen lagt om slik at husstandene som ble rammet fikk tilbake vannet. Det er innført kokepåbud inntil godkjente vannprøver foreligger, skriver Moss Avis.

  • Røykutvikling fra barbermaskin

    Det brenner ikke i hytta på Økholmen på Hvaler. Ifølge Øst 110-sentral var det et branntilløp i en barbermaskin. Dette førte til mye røyk på stedet, men altså ikke brann.