NRK Meny
Normal

– Hadde fortjent en VM-plass

Når hockey-VM starter til helgen sitter en skuffet Tommy Kristiansen hjemme i Sarpsborg og vurderer fremtiden.

Tommy Kristiansen, Sparta Warriors

Tommy Kristiansen ble norgesmester med Sparta i år. Den kontraktsløse spilleren skulle gjerne toppet sesongen med VM-spill.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Det er klart jeg ble skuffet da jeg ikke ble tatt ut. Jeg føler jeg hadde vist meg godt frem både på klubb og landslag før uttaket, sier Kristiansen til NRK.no.

Spilleren som nå er kontraktsløs har ennå ikke bestemt seg for hvor han skal spille neste sesong, og han innrømmer mer enn gjerne at han skulle ønske at han kunne vise seg frem i VM før han tok valget.

– For neste sesong hadde det vært veldig viktig å spille VM for å komme seg videre. Nå får jeg bare se hvilke muligheter som kommer uten landslaget.

LES OGSÅ:

– Greit att langtidsskadd ble tatt ut

Morten Ask ble skadet i skulderen i den siste oppkjøringskampen til OL i Vancouver i fjor og gikk glipp av OL, VM, og resten av sesongen med sin tyske klubb. Han har var skadet frem til mars, men ble likevel tatt ut i VM-troppen.

Det at en spiller som har vært skadet i så lang tid ble tatt ut fremfor Kristiansen, plager derimot ikke Sarpingen.

Morten er en god spiller og har vært lenge i toppnivå. Han har trent godt med landslaget og er i god form. Det at han tar plassen gjør ikke noe, sier han.

– Jeg gjorde det jeg kunne for å komme med, men lykkes dessverre ikke, selv om jeg føte jeg hadde fortjent en plass.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morten Ask

Morten Ask var skadet i over ett år, men spiller VM for Norge.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

LES OGSÅ:

Tar snart avgjørelsen om fremtiden

Nå skal Kristiansen bruke uken som kommer til å ta en avgjørelse om hvor han skal spille neste år.

– Jeg skal høre litt med agenten om hvilke tilbud jeg har og så må jeg finne ut om jeg er klar for å dra ut, sier han.

– Utlandet er da selvfølgelig en stor drøm for deg?

– Utlandet er en drøm ja. Alle hockeyspillere vil jo ut, men det er også viktig å ikke dra for tidlig. Da kan det fort ende med ett år i svensk hockey før en blir sendt hjem igjen, sier han.

Jonas Holøs er klar for ishockey-VM for Norge,

Jonas Holøs

Jonas Holøs er klar for VM-spill.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

En annen sarping som derimot har fått klarsignal for å spille VM er Jonas Holøs, men foreløpig er det usikkert om han rekker åpningskampen mot Sverige.

Lake Erie Monsters ble utslått av AHL-sluttspillet natt til onsdag. Dermed er det ingen formelle hindringer i veien for at sarpingen kan spille i mesterskapet for hjemlandet sitt.

Det norske landslaget reiser til Slovakia onsdag. Første kamp er mot Sverige lørdag. Norge møter også USA og Østerrike i gruppespillet.

– Vi har ikke fått kontakt med Jonas etter kampen i natt, men han har tidligere gitt oss beskjed om at han gjerne vil spille VM dersom laget hans er ute av sluttspillet. Vi jobber nå med å komme i kontakt med Jonas, sier Petter Salsten, assisterende generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, til Sarpsborg Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Røykutvikling i bolig i Sarpsborg

    Nødetatene er på vei til Borgenhaugen i Sarpsborg etter melding om røykutvikling fra en bolig. Alle på adressen skal ha kommet seg ut.

  • Brøt seg inn i hus

    En beboer i et hus i Fredrikstad sentrum oppdaget i går kveld to innbruddstyver som tok seg inn i et huset. Beboeren så to menn i 20 årene, en med sort boblejakke og svarte bukser, en med hvite joggesko. Flere patruljer, deriblant hundepatrulje, søkte etter tyvene i går kveld. En stjålet lommebok ble funnet i spor.