NRK Meny
Normal

– God mulighet for tre poeng

Det er et revansjesugent Fredrikstad som møter Sandefjord i 1. divisjon i kveld.

Håkon Wibe Lund foran Elverum-kampen

Håkon Wibe-Lund er revansjesugen foran kveldens kamp borte mot Sandefjord.

Foto: Ole-Christian Bakke/fredrikstadfk.no

Laster innhold, vennligst vent..

Fredrikstad Fotballklubb tapte 0-2 hjemme mot Tromsø i sesongstarten forrige helg. Men trener Håkon Wibe-Lund er klar på at spillerne har lagt tapet bak seg, og har fullt fokus på kveldens kamp mot Sandefjord.

– Vi ønsker å vinne kamper og varte opp med fin fotball hjemme foran eget publikum. Nå er vi revansjesugne og fokuserte på det som skal gjøres. Vi har lagt kampen mot Tromsø bak oss, og selv om vi skal spille borte mot en tøff motstander i kveld, så er det en kjempefin anledning til å kunne reise derfra med en god følelse og poeng.

– Blir farlig gode

Sandefjord slo Ull/Kisa 2-0 forrige helg og er et av lagene som er tippet i toppen av tabellen når sesongen går mot slutten i høst.

Wibe-Lund mener det er en fordel å møte de antatte topplagene tidlig i sesongen.

– Sandefjord er et godt fotballag og kommer garantert til å ende på øvre halvdel. Det er også den delen av tabellen vi ønsker å være involvert i. Det er bra for oss å møte gode motstandere i starten. Det gir oss en umiddelbar referanse på hva som skal til for å henge med i toppen.

Til tross for tapet mot den soleklare opprykksfavoritten Tromsø sist, har FFK-treneren god tro på at laget hans skal være involvert i opprykksstriden i november.

– Jeg tror sjansene våre er gode. Vi har et mer en godt nok fotballag, vi driver godt og har en fin og homogen gruppe. Nøkkelen for en god sesong er at vi holder hodet kaldt og ser fremover. Vi må ha fokus på stabilitet og ikke på enkeltkamper.

– Det er klart at det er lettere å se fremover når man vinner, men samtidig bor det så mye i dette laget at vi skal klare å fokusere og holde hodet kaldt. Vi kommer til å bli farlig gode etter hvert.

Ikke overrasket over serielederen

Etter at flere av lagene i 1. divisjon har spilt to kamper er det nyopprykkede Nest-Sotra som topper tabellen.

Wibe-Lund er ikke overrasket over at laget henger godt med i sesonginnledningen.

– Det er vanskelig å tippe hvem som skal havne hvor i 1. divisjon til slutt. Det er en veldig uforutsigbar liga. Det er gøy at det ikke er forutsigbart, så sånn sett er jeg ikke kjempeoverrasket over at nyopprykkede lag starter sesongen med masse energi og mye å spille om.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Elyounoussi med målgivende

    Mohamed Elyounoussi fra Sarpsborg hadde en målgivende pasning da Norge utlignet til 1-1 i treningskampen mot Australia fredag kveld. Det var Ola Kamara som satte ballen i mål bak Mathew Ryan.

  • Se 18.50-nyhetene