NRK Meny
Normal

– Fylkesvei 120 bør være førsteprioritet

Det sier Statens vegvesen, og får støtte fra politikere i Hobøl og Våler. I dag fikk noen av dem som sitter på pengesekken selv se hvor skoen trykker.

Dårlige veier i Østfold
Foto: Birger Kjølberg / NRK

Når samferdselskomiteen tar med seg vegvesenet, politiet og trygg trafikk på tur blir de til fylkestrafikksikkerhetsutvalget, en gjeng som er over middels interessert i sikker vei.

– Her ser dere hvor smalt og svingete det er. Og det er mange som går lengst denne veien, sier ordfører i Hobøl, Håvard Osflaten, mens bussen runder en knapp sving.

Topp-prioritet

For fylkesvei 120 er lovlig smal flere steder, og tverrforbindelsen viste seg som et hjertebarn for flere.

oar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen

Roar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Foto: Birger Kjøberg / NRK

– Jeg er opptatt av å få en tverrforbindelse som vi kan leve med uavhengig av hvilket veinummer det er, sier Håvard Jensen fra Hobøl Frp.

Veien er topp-prioritet hos Statens vegvesen. De vil helst starte jobben med det samme, med å gjøre den bredere og sikrere.

– På grunn av trafikkmengden i forhold til de to tverrforbindelsene ser vi for oss at det er viktigst å gjøre noe med fylkesvei 120, sier Roar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

– Tvinger seg frem

Ordfører i Våler, Reidar Kaabel

Ordfører i Våler, Reidar Kaabel.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Og i det har han med seg de fleste lokalpolitikerne.

– Jeg tenker at det tvinger seg frem. Det er så mange plusser med å gjøre det at noe smartere valg lar seg ikke gjøre, sier ordfører i Våler, Reidar Kaabbel.

Men for at man skal kunne starte trenger man penger og ikke minst støtte blant annet fra leder i samferdselskomiteen, Olav Moe.

– Behovet er åpenbart. Jeg blir ikke overrasket om det blir konklusjonen, men jeg tør ikke å foregripe noe her og nå, sier han.

– Fylkesvei 120 bør være førsteprioritet, sier Statens Vegvesen, og får støtte fra politikere i Hobøl og Våler. I dag fikk noen av de som sitter på pengesekken selv se hvor skoen trykker.

Foto/redigering: Birger

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste nyhetssending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Stanset etter vinglete kjøring

    En bilfører fremstilles for utvidet prøve etter å ha blitt stanset av politiet etter vinglete kjøring i Fredrikstad. Bilføreren anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort. Bileier, som satt ved siden av, anmeldes for å ha overlatt bilen til en som ikke fylte vilkårene, skriver politiet på Twitter.