NRK Meny
Normal

– Fylkesvei 120 bør være førsteprioritet

Det sier Statens vegvesen, og får støtte fra politikere i Hobøl og Våler. I dag fikk noen av dem som sitter på pengesekken selv se hvor skoen trykker.

Dårlige veier i Østfold
Foto: Birger Kjølberg / NRK
Byline Lotte Olsen
Journalist
Byline Hilde Erlingsen

Artikkelen er flere år gammel.

Når samferdselskomiteen tar med seg vegvesenet, politiet og trygg trafikk på tur blir de til fylkestrafikksikkerhetsutvalget, en gjeng som er over middels interessert i sikker vei.

– Her ser dere hvor smalt og svingete det er. Og det er mange som går lengst denne veien, sier ordfører i Hobøl, Håvard Osflaten, mens bussen runder en knapp sving.

Topp-prioritet

For fylkesvei 120 er lovlig smal flere steder, og tverrforbindelsen viste seg som et hjertebarn for flere.

oar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen

Roar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Foto: Birger Kjøberg / NRK

– Jeg er opptatt av å få en tverrforbindelse som vi kan leve med uavhengig av hvilket veinummer det er, sier Håvard Jensen fra Hobøl Frp.

Veien er topp-prioritet hos Statens vegvesen. De vil helst starte jobben med det samme, med å gjøre den bredere og sikrere.

– På grunn av trafikkmengden i forhold til de to tverrforbindelsene ser vi for oss at det er viktigst å gjøre noe med fylkesvei 120, sier Roar Midtbø Jensen, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

– Tvinger seg frem

Ordfører i Våler, Reidar Kaabel

Ordfører i Våler, Reidar Kaabel.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Og i det har han med seg de fleste lokalpolitikerne.

– Jeg tenker at det tvinger seg frem. Det er så mange plusser med å gjøre det at noe smartere valg lar seg ikke gjøre, sier ordfører i Våler, Reidar Kaabbel.

Men for at man skal kunne starte trenger man penger og ikke minst støtte blant annet fra leder i samferdselskomiteen, Olav Moe.

– Behovet er åpenbart. Jeg blir ikke overrasket om det blir konklusjonen, men jeg tør ikke å foregripe noe her og nå, sier han.

– Fylkesvei 120 bør være førsteprioritet, sier Statens Vegvesen, og får støtte fra politikere i Hobøl og Våler. I dag fikk noen av de som sitter på pengesekken selv se hvor skoen trykker.

Foto/redigering: Birger

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: