NRK Meny
Normal

– For lang ventetid i Østfold

Sykehuset Østfold må bli bedre på å få ned ventetiden for behandling, konstaterer Helse-Sør-Øst.

Sykehuset Østfold

Sykehuset Østfold Fredrikstad.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

I 2013 måtte pasienter i snitt vente nesten 70 dager for å få behandling i Østfold.

– Det vi er særdeles lite fornøyd med er at vi ikke har fått større fremgang når det gjelder ventetider, sier styreleder i Helse Sør-Øst, Per Anders Oksum.

LES OGSÅ:

Tok grep i fjor høst

Han konstaterer at sykehusene i regionen ikke har oppnådd gode nok resultater for å få ned ventetiden for behandling, og Sykehuset Østfold er blant dem som ikke gjør det godt nok mener han.

– Østfold har i likhet med en rekke andre av våre sykehus en utfordring ved å få ventetidene ned. Så lenge vi ikke når resultatene, så kan vi ikke si at arbeidet er godt nok.

Den gjennomsnittlige ventetiden for behandling ved sykehuset Østfold var på nesten 70 dager i 2013. Fagdirektør Stein Bruland sier tallene gikk nedover etter at de tok grep i fjor høst.

– Når vi ser året under ett, så er vi enige med Oksum at dette ikke er bra nok. Samtidig serv vi nå at siden vi startet det systematiske arbeidet, så ser vi resultatene med en gang og at vi gjør de riktige grepene – og kommer til å fortsette det arbeidet, sier han.

Det innebærer blant annet at pasienter blir kontaktet for å tilbys behandling utenfor fylket der det er ledig kapasitet.

Se alle ventetidene ved Sykehuset Østfold her

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: