– Folk må beregne litt ekstra tid på Østfoldbanen

Jernbaneverket jobber på spreng for å løse problemene på Østfoldbanen. NSB lover at de vil sette inn nok busser så lenge problemene vedvarer.

Togkaos

Da problemet oppsto i går, ble det lange køer for pendlerne som skulle ta toget fra Oslo S.

Foto: Anette Torjussen / NRK

Problemene startet i 14-tiden i går da et tog rev ned en kjøreledning ved Holmlia. Det ble full togstans på linjen. Jernbaneverket har jobbet kontinuerlig for å løse problemet, men det er så omfattende at det vil ta tid.

– Kjøreledningen falt over to spor. Det er et kryss med sporveksel, altså et bredt område. Det hadde vært enklere å rette opp om det hadde vært over et enkeltspor, opplyser pressevakt i Jernbaneverket, Linda Theres Trondsen.

Håper å rette problemet i løpet av dagen

Hun sier at de først måtte sikre området før arbeidsfolk kunne begynne på selve området.

– Det er mye strøm det er snakk om, så mye som 15.000 volt. Området måtte sikres, og toget måtte flyttes, før selve arbeidet med kjøreledningen kunne starte opp, forklarer hun.

Hun kan ikke si noe om hvordan toget klarte å rive ned ledningen.

– Det er for tidlig å si noe om, sier hun.

Trondsen kan ikke si nøyaktig når feilen blir rettet.

– Det er satt inn ekstra mannskap, men det er vanskelig å si når det blir rettet opp. Vi håper at arbeidet blir ferdig i løpet av dagen. Folk kan følge med på Jernbaneverkets sine sider, eller våre Facebook-sider, opplyser hun.

Lover nok busser hele dagen

Åge-Christoffer Lundeby

Kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, sier at folk må beregne litt bedre tid mellom Oslo S og Vestby.

Foto: Fouad Acharki / NRK

NSB har satt opp buss for tog mellom Oslo S og Vestby for de togene som ikke er tatt ut på grunn av streik. Kommunikasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, ber folk om å beregne litt bedre tid i dag.

– Folk bør beregne noe lenger tid, men strekningen mellom Oslo S og Vestby fungerer greit siden man er raskt ute på E6. Vi håper nå at Jernbaneverket klarer å løse problemet så raskt som mulig, sier han.

Han sier at selv om problemet varer ut dagen, sørger de for nok busser.

– Vi har ikke fått noen opplysninger som tyder på at det blir mangel på busser, vi bestiller nok. Alle får komme seg på bussen, og vi har så langt ikke hørt om noen problemer, sier han.