NRK Meny
Normal

– Fikk illebefinnende i løypa

Luftambulansen har hentet en person på Fredriksten festning i forbindelse med Grenserittet.

Luftambulanse på grenserittet

En luftambulanse ble kalt ut til Fredriksten festning i Halden.

Foto: Siw Mariann Strømbeck / NRK

– Etter alle solemerker dreier dette seg om en person som har fått et illebefinnende og velvet om i løypa, forteller operasjonsleder Terje Marstad ved Østfold politidistrikt.

NRKs reporter på stedet forteller at en person har blitt fraktet vekk i luftambulanse. Personen ble hentet fra Røde Kors sitt telt i målområdet.

– Personen har blitt fraktet til Ullevål sykehus. Tilstanden er ukjent, sier Marstad.

Ifølge skadeloggen til Oslo universitetssykehus er pasienten en mann i slutten av 30-årene. Helsetistanden er fremdeles uavklart.

En annen person har blitt fraktet vekk fra målområdet i en privatbil. Vedkommende skal først ha mottatt behandling av Røde Kors.

Luftambulanse måtte hente en av deltakerne under Grenserittet 2013.

Foto: Siw Mariann Strømbeck

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.