NRK Meny
Normal

– FFK bør satse på halvproffe spillere

Fredrikstad fotballklubb bør satse på halvproffe spillere i fremtiden, og ikke bare heltidsproffer som i dag, mener styrelederen i klubben.

FFK -spiller Gardar Johansson scorer mot Viking i Stavanger 7.7.2008

Mener FFK bør satse på halvproffe.

Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX

Svein Johannessen, styreleder i FFK

Svein Johannessen, styreleder i FFK.

Foto: NRK
Einar Schultz

Visepresident Einar Schultz i Norges Fotballforbund.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

– Jeg tror det er flere fotballspillere i årene som kommer som vil bli nødt til å kombinere fotball og utdannelse og jobb. I alle fall på førstedivisjonsnivå, sier styreleder Svein Johannessen FFK.

– Lønningene må ned

Allerede har førstedivisjonslag som Sarpsborg 08 lignende ordninger. I Sarpsborg 08 er også lønningene på et lavere nivå enn i andre klubber.

Visepresident i Norges Fotballforbund, Einar Schultz, sier i dag at lønnskutt er eneste måten å rette opp skakkjørt klubbøkonomi i hele fotball-Norge.

– Spillerlønningene må betydelig ned både i 2011 og 2012, sier Schultz til NRK.no.

Går ikke like langt

Styreleder Svein Johannessen, som også sitter i Norges fotballforbunds klagenemnd for klubblisens som godkjenner klubbenes budsjetter, går imidlertid ikke like langt, selv om han også gjerne ser at dette skjer.

Det han først og fremst sikter til er nye spillerkontrakter som Fredrikstad vil inngå i de neste åra, særlig for unge spillere.

FFK-sjefen understreker at dette er tanker han har som ikke er vedtatt i klubbstyret.

Mot smalere tider

Men ifølge Johannessen må klubben tilpasse seg en ny virkelighet som allerede har innhentet andre klubber.

– Det som ligger i bunn her er at økonomien i norsk fotball generelt kommer til å gå mot smalere tider i de neste årene, sier Johannessen.

Visepresidenten Einar Schultz, antyder at spillere generelt bør gå ned med 10 prosent i lønn.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Vil ha nei til utbygging

    Fortidsminneforeningen mener politikerne i Fredrikstad må si nei til å bygge ut en verneverdig villa ved biblioteket i byen. En utbygger ber om å tillatelse til å bygge om herskapshuset på Cicignon til åtte leiligheter og bygge et tilbygg i bakgården med fem leiligheter. Leder i fortidsminneforeningen i Østfold, Jens Bakke mener et ja til utbygging på sikt kan føre til en forringelse av områdets nasjonale verdi.