NRK Meny
Normal

Trygg Trafikk: – Færre ulykker med lavere fart

Folk trodde politikernes ønske om lavere fartsgrense på Hvalerveien var en aprilspøk, men Trygg Trafikk applauderer initiativet.

Puttesund bru fylkesvei 108 Hvaler

Hvaler kommune og fylkespolitikerne i Østfold ønsker lavere fartsgrense på fylkesvei 108 for at det skal bli billigere med gang- og sykkelvei.

Foto: Anne Ognedal / NRK

– Nå har det blitt satt ned fartsgrenser fra 80 til 70 mange steder i fylket og det er på veier hvor det er mye ulykker. Ved å sette ned fartsgrensen til 60 vil man igjen redusere antallet ulykker betraktelig, sier distriktsleder Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk Østfold til NRK.

Fylkespolitikerne og Hvaler kommune har søkt om å få fartsgrense på 60 kilometer i timen på fylkesvei 108 i Hvaler for å bygge gang- og sykkelvei der. Av samme årsak kan det bli aktuelt å søke om nedsatt fartsgrense også andre steder i Østfold.

Paal Gunnar Mathisen

Paal Gunnar Mathisen i Trygg Trafikk Østfold mener alt som kan få fortgang i byggingen av gang- og sykkelstier er positivt.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Det er kjempestore behov i Rygge, Råde, Skiptvet, Hobøl og stort sett over hele fylket, sa Frps gruppeleder på fylkestinget, Håvard Jensen onsdag.

– Viktig med trygge skoleveier

Da nyheten ble presentert på onsdag var det mange som trodde det var en aprilspøk, men Paal Gunnar Mathisen fra Trygg Trafikk synes det er bra at det er sant. Han mener alt som kan få fortgang i byggingen av gang- og sykkelstier er positivt.

– Det er mange fylkesveier hvor det er høy trafikk, både i antall biler og at hastigheten er noe høy. Mange føler seg utrygge, og mange av stedene er det skolevei. Da må man gjøre så godt man kan for å sikre barna på skoleveien.

I løpet av april skal fylkespolitikerne møte samferdselsdepartementet for å diskutere saken. Hvis de får gjennomslag håper Mathisen at de nye fartsgrensene blir respektert.

– Det er sannsynligvis ikke aktuelt å sette opp fotobokser. Vi må tenke at bilister stort sett er flinke til å følge fartsgrensene, og så er det sikkert greit å ha politikontroller i en periode på stedene hvor fartsgrensen blir satt ned, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.