NRK Meny
Normal

– Det kom som lyn fra klar himmel for datteren

Drapet på Nabbetorp i Fredrikstad forrige helg kommer til å prege de etterlatte i lang tid framover, sier bistandsadvokaten.

Drepte Naser Abdol Mohamady i fotomontasje med åstedet i Enggata i Fredrikstad

Naser Abdol Mohamady ble skutt og drept i huset på Nabbetorp i Fredrikstad lørdag 28. juni.

Foto: Privat/Sebastian Nordli/NRK

– Det kom som lyn fra klar himmel for både datteren og hennes mor. For dem er det en enorm belastning. De kan ikke forstå det som har skjedd. Derfor blir det viktigste nå at politiet klarer å kartlegge det som har skjedd på en best mulig måte, sier bistandsadvokat Torgeir Røinås Pedersen til NRK.

Advokat Torgeir Røinås Pedersen kritiserer NPE

Torgeir Røinås Pedersen er bistandsadvokat for datteren til den drepte.

Foto: Lotte Olsen/NRK

37 år gamle Naser Abdol Mohamady ble funnet livløs i sitt eget hjem forrige lørdag etter at han hadde blitt skutt flere ganger. Senere ble han erklært død av helsepersonell.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han døde på grunn av skuddskadene.

Vil ha svar

Nasers bror Reza fortalte i forrige uke at datteren betydde alt for Naser. Hun var hos ham annenhver helg.

Datteren og hennes mor er i en sorgprosess, men de er opptatt av å finne svar på hva som har skjedd, sier bistandsadvokaten.

– Det er vanskelig å ta innover seg det som har skjedd. Likevel har vi et fokus på at man må få kartlagt denne tragiske episoden, så man kan få en del svar, sier Røinås Pedersen.

– Vanskelig tid

Plombering på døra til huset der Naser Abdol Mohamady ble funnet død

Naser ble funnet skutt i sin egen bolig. Politiet har sperret av boligen.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Røinås Pedersen tror drapet vil prege de etterlatte i lang tid.

– Både datter og hennes mor har hatt det særdeles vanskelig i den tiden som har vært, og det vil sikkert også bli vanskelig i lang tid fremover.

En 46 år gammel mann meldte seg til politiet samme kveld som drapet skjedde. Forrige mandag samtykket han til åtte uker varetektsfengsling.

– Han har forklart seg grundig om motivet, men vi kan ikke gå ut med hva han har forklart. Det innebærer rett og slett en god del etterforskning knyttet til forklaringen til siktede, sa politiadvokat Inger Marie Papworth til NRK forrige uke.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med den siktedes forsvarer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!

  • Nytt slagord for Fredrikstad

    Bystyret i Fredrikstad har i kveld vedtatt at det nye mottoet, eller visjonen for byen, er "Fredrikstad - den lille verdensbyen". Dette erstatter det gamle slagordet «Byen der det årnær sæ for alle – gjennom kunnskap, kultur og klima».