NRK Meny
Normal

– Er lei av å være blant de nest beste

Skiløper Sindre Palm har gjort sin beste sesong noensinne, men er lei av å være nest best. Nå vil han utfordre de virkelig store skistjernene.

Sindre Palm er lei av å være blant de nest beste.

Sindre Palm fra Spydeberg IL er lei av å være nest best, og vil ta nye steg mot neste vinter.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Det har vært en bra sesong, den beste jeg noen gang har hatt.

Det sier en sliten Sindre Palm etter at NM på Beitostølen er over. Han har levert jevnt gode resultater i Norgescup og Skandinavisk cup, men uten de virkelig store toppløpene.

– Det mangler de små toppene i verdenscupen. Jeg er så motivert for å få til det, jeg er lei av å være blant de nest beste. Det hadde vært kult å få kjempe mot de virkelig store gutta neste år. Og det skal jeg, lover Palm.

Vil bli enda bedre i skøyting

Dermed har han ingen problemer med å finne motivasjon før han tar fatt på blodslitet på nytt. Og motivasjon trenger både han og alle andre som gikk 5-mil under NM i helgen. Seig nysnø gjorde det til en dårlig opplevelse for mange, blant andre sprintspesialist Palm.

Han endte på 47. plass, nesten 17 minutter bak vinneren Martin Johnsrud Sundby.

– Da jeg så nysnøen tenkte jeg at det skulle bli tungt, men ikke så tungt som det faktisk ble. Det er noe av det verste jeg har vært med på, helt ærlig. For et drittføre, ler skiløperen.

Før denne sesongen har Palm, som tidligere har vært klart best i klassisk, hevet seg i skøyting. Den trenden skal han fortsette.

– Jeg skal jobbe med mye av det samme. Når man først har spesialisert seg på de korte distansene må man beherske både skøyting og klassisk. Da er de flere konkurranser jeg han hevde meg i, konstaterer Palm, før han legger til:

– Bortsett fra 5-mil.

Palm takker mor og far

Sindre Palm var sliten etter manndomsprøven, men tok seg tid til å takke to viktige sponsorer etter rennet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.