NRK Meny
Normal

– Er lei av å være blant de nest beste

Skiløper Sindre Palm har gjort sin beste sesong noensinne, men er lei av å være nest best. Nå vil han utfordre de virkelig store skistjernene.

Sindre Palm er lei av å være blant de nest beste.

Sindre Palm fra Spydeberg IL er lei av å være nest best, og vil ta nye steg mot neste vinter.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

– Det har vært en bra sesong, den beste jeg noen gang har hatt.

Det sier en sliten Sindre Palm etter at NM på Beitostølen er over. Han har levert jevnt gode resultater i Norgescup og Skandinavisk cup, men uten de virkelig store toppløpene.

– Det mangler de små toppene i verdenscupen. Jeg er så motivert for å få til det, jeg er lei av å være blant de nest beste. Det hadde vært kult å få kjempe mot de virkelig store gutta neste år. Og det skal jeg, lover Palm.

Vil bli enda bedre i skøyting

Dermed har han ingen problemer med å finne motivasjon før han tar fatt på blodslitet på nytt. Og motivasjon trenger både han og alle andre som gikk 5-mil under NM i helgen. Seig nysnø gjorde det til en dårlig opplevelse for mange, blant andre sprintspesialist Palm.

Han endte på 47. plass, nesten 17 minutter bak vinneren Martin Johnsrud Sundby.

– Da jeg så nysnøen tenkte jeg at det skulle bli tungt, men ikke så tungt som det faktisk ble. Det er noe av det verste jeg har vært med på, helt ærlig. For et drittføre, ler skiløperen.

Før denne sesongen har Palm, som tidligere har vært klart best i klassisk, hevet seg i skøyting. Den trenden skal han fortsette.

– Jeg skal jobbe med mye av det samme. Når man først har spesialisert seg på de korte distansene må man beherske både skøyting og klassisk. Da er de flere konkurranser jeg han hevde meg i, konstaterer Palm, før han legger til:

– Bortsett fra 5-mil.

Palm takker mor og far

Sindre Palm var sliten etter manndomsprøven, men tok seg tid til å takke to viktige sponsorer etter rennet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen mistenkte etter Kambo-skyting

    Politiet har funnet spor av så langt 17 avfyrte skudd på Kambo, etter skytingen natt til onsdag. En privat klinikk og et bolighus med tre sovende personer ble truffet av kulene, som har blitt fyrt gjennom et busskur. De tekniske undersøkelsene på stedet ble ferdige i går, sier krimsjef Henning Dalbye i Moss.

    Skyting mot et hus i Moss
    Foto: Odd Skjerdal / NRK