NRK Meny
Normal

– En hel redaksjon forsvinner

Kuttene i media svir.

Terje Andresen

Terje Andresen, leder av Østfold journalistlag, synes mediesituasjonen er trist.

Foto: Privat

Mediekonsernet Amedia skal spare kostnader tilsvarende 500 millioner kroner, med full virkning fra 1. januar 2015.

– Trist

I dag ble det klart at minst 25 redaksjonelle medarbeidere mister jobben i østfoldavisene.

Terje Andresen er leder i Østfold journalistlag og selv journalist i Sarpsborg Arbeiderblad. Han forteller at det i første omgang er snakk om frivillighet og sluttpakker.

– En god del av dem som slutter nå er 62 år og eldre, forklarer han.

Han legger ikke skjul på at det er triste dager i de Amedia-eide avisene i Østfold.

– Vi synes det er trist at faktisk en hel redaksjon forsvinner. Vi synes dette er vemodig og frykter at dette vil gå utover produktet som vi nå skal lage. Vi blir færre til å dekke saker, vil blir færre som skal grave frem de gode sakene og vil blir færre i redaksjonene. Jeg er spent på om vi greier det, medgir han.

Frykter færre utgivelser

Han ser på bekymring på utviklingen og forteller at ryktene om at nettredaksjoner skal slås sammen, følges i spenning.

– Det har jo vært snakk om å samarbeide på nett og da kan det jo bli aktuelt å slå sammen Sarpsborg Arbeiderblad og Fredriksstad Blad på nett. Det kan jo tenkes at Halden Arbeiderblad også blir med. I Moss kan det hende man jobber mer mot Smaalenenes Avis og Follo på nett, forklarer han.

Redaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen, kaller Andresens utspill for rykter.

– Det har aldri vært diskutert å slå sammen nettredaksjoner i Østfold. Vi har kun snakket om å samle frontredigere under samme tak, for å samle og utvikle fagkompetansen, samt å jobbe mer effektivt. Journalistene skal selvsagt fortsatt være tettest mulig på lokalsamfunnene, sier han på vegne av ledelsen i Amedia i Østfold.

Andresen sier de følger utviklingen til papiravisene nøye, og at markedskreftene rår.

– Vi frykter ikke færre aviser de nærmeste årene, men ser nok for oss at det kan bli færre utgivelsesdager, der blant annet lørdagsavisa faller bort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.