NRK Meny
Normal

– En hel redaksjon forsvinner

Kuttene i media svir.

Terje Andresen

Terje Andresen, leder av Østfold journalistlag, synes mediesituasjonen er trist.

Foto: Privat

Mediekonsernet Amedia skal spare kostnader tilsvarende 500 millioner kroner, med full virkning fra 1. januar 2015.

– Trist

I dag ble det klart at minst 25 redaksjonelle medarbeidere mister jobben i østfoldavisene.

Terje Andresen er leder i Østfold journalistlag og selv journalist i Sarpsborg Arbeiderblad. Han forteller at det i første omgang er snakk om frivillighet og sluttpakker.

– En god del av dem som slutter nå er 62 år og eldre, forklarer han.

Han legger ikke skjul på at det er triste dager i de Amedia-eide avisene i Østfold.

– Vi synes det er trist at faktisk en hel redaksjon forsvinner. Vi synes dette er vemodig og frykter at dette vil gå utover produktet som vi nå skal lage. Vi blir færre til å dekke saker, vil blir færre som skal grave frem de gode sakene og vil blir færre i redaksjonene. Jeg er spent på om vi greier det, medgir han.

Frykter færre utgivelser

Han ser på bekymring på utviklingen og forteller at ryktene om at nettredaksjoner skal slås sammen, følges i spenning.

– Det har jo vært snakk om å samarbeide på nett og da kan det jo bli aktuelt å slå sammen Sarpsborg Arbeiderblad og Fredriksstad Blad på nett. Det kan jo tenkes at Halden Arbeiderblad også blir med. I Moss kan det hende man jobber mer mot Smaalenenes Avis og Follo på nett, forklarer han.

Redaktør i Fredriksstad Blad, René Svendsen, kaller Andresens utspill for rykter.

– Det har aldri vært diskutert å slå sammen nettredaksjoner i Østfold. Vi har kun snakket om å samle frontredigere under samme tak, for å samle og utvikle fagkompetansen, samt å jobbe mer effektivt. Journalistene skal selvsagt fortsatt være tettest mulig på lokalsamfunnene, sier han på vegne av ledelsen i Amedia i Østfold.

Andresen sier de følger utviklingen til papiravisene nøye, og at markedskreftene rår.

– Vi frykter ikke færre aviser de nærmeste årene, men ser nok for oss at det kan bli færre utgivelsesdager, der blant annet lørdagsavisa faller bort.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.

  • Ber om å slippe ut av fengsel

    25-åringen fra Østfold som drepte kjæresten Alexandra på en hytte på Flå i fjor, ber om å få slippe ut av varetekt mens han venter på at ankesaken skal komme opp i retten. Det skriver Dagbladet. Mannen ble dømt til 13 og et halvt år i fengsel i mars, men anket dommen. Ankesaken skal opp i november, og han har bedt om å få bo hos besteforeldrene sine frem til saken skal opp igjen.