NRK Meny
Normal

– En fantastisk opplevelse

Fredriksstad Blad-redaktøren om utmerkelsene «Årets avis» og «Årets nyskapning».

I går kveld ble Fredriksstad Blad kåret til årets avis under Mediebedriftenes Landsforenings årskonferanse i Bergen

Video: Trond Øyvind Karterud

I går kveld ble Fredriksstad Blad kåret til årets avis under Mediebedriftenes Landsforenings årskonferanse i Bergen.

Dagens forside av Fredrikstad Blad

Dialektavisa til Fredriksstad Blad ble kåret til årets nyskapning.

Foto: Hilde Erlingsen

Lokalavisa slo Aftenposten Junior, Adresseavisen og Sunnmørsposten. I tillegg ble dialektavisen til Fredriksstad Blad kåret til årets nyskapning.

Ansvarlig redaktør René Svendsen er strålende fornøyd.

– Det var en helt fantastisk opplevelse, og utrolig hyggelig på vegne av de dyktige kollegaene jeg har, at vi blir hyllet og lagt merke til på denne måten.

– Konkurransen var tøff, og det er bare å glede seg over at en relativt liten og beskjeden lokalavis kan hevde seg i det selskapet.

Et skår i gleden er imidlertid at flere av de ansatte i Fredriksstad Blad er bekymret for fremtiden. 13 av 54 årsverk skal bort i løpet av året.

– Det er betydelig viktigere for meg at så få som mulig skal bli rammet av dette. Det blir nok ingen fest. Jeg tror vi skal markere dette på en rolig og grei måte, sier Svendsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ruset mann tatt med narkotika

    Politiet har anholdt en ruset mann i 40-årene etter melding om innbrudd i en bolig i Fredrikstad. Mannen var i besittelse av flere narkotiske tabletter og er kjørt til arrest. Mannen skal ikke ha vært inne i boligen det ble meldt om innbrudd i, og det er ikke skader på bygningen.

  • Tatt i 178 km/t i 90-sone

    Politiet har anmeldt og beslaglagt førerkortet til en sjåfør i 40-årene ved Hærland i Eidsberg. Politiet gjennomførte en snittmåling på E18 og føreren ble målt til 178 km/t i en 90-sone.