NRK Meny
Normal

Trosser vind og vær for Harry Potter

De to venninnene Kristiane Røksund og Chrissy Sire er Harry Potter-fans på sin hals. De sover ute på Trafalgar Square for å få se sine helter i levende live.

Torsdag er både en trist og stor dag for fans av trollmannen Harry Potter. Da er det verdenspremiere på «Harry Potter og Dødstalismanene – del 2» – den åttende og siste filmen som følger livene til Harry, Hermine Grang og Ronny Wiltersen.

I London gjøres det nå klart for verdenspremieren og selv ordføreren i byen har bidratt til festen med å rydde plass på Trafalgar Square for rød løper, filmstjerner og ikke minst titusenvis av fans fra hele verden – blant annet to ungjenter fra Norge.

Se NRKs intervjuer med Potter-stjernene her!

De to venninnene Kristiane Røksund og Chrissy Sire fra Tomter i Østfold er Harry Potter-fans på sin hals. De tok med seg soveposene sine og dro til den engelske hovedstaden i går. Der trosser de vind og vær i to netter for å få et lite glimt av heltene på den røde løperen.

– Den første natten var veldig interessant, for det begynte å regne i går og det var veldig kaldt og forferdelig, men man overlever jo, sier Røksund.

Avslutning på barndommen

Begge de to jentene falt pladask for Harry da de 7 år gamle leste den første boken i serien – i en alder av 20 år er lidenskapen fortsatt like stor.

– Ja, den er faktisk det. Det er jo en del av barndommen vår, så det har fulgt oss rett og slett. Dette blir en liten avslutning på barndommen.

Les også:

De to jentene er imidlertid ikke alene i London. Flere tusen fans har samlet seg for å ta farvel med Potter-universet.

– Du kan se for deg et typisk festivalområde, bare uten telt. Det er 2–3000 som har kommet seg inn og fått et bånd, mens 4000 står i kø uten å slippe inn. Det går veldig fint og det er veldig stemning her nå. Man må jo bare snakke om Harry Potter. Om hvilke filmer og bøker man liker best, hvem de håper på å se og selvfølgelig muligheten til å få autografer.

Hør intervju med de to jentene her!

– Et minne for livet!

Røksund innrømmer også at det er muligheten til å få se stjernene på nært hold som har gjort at de har tatt turen til London. Og håpet er stort før premieren torsdag.

– Vi står ved et gjerde på trappene på Trafalgar Square og de skal jo gå ned der, så hvis plakatene våre er store nok, så kan det hende vi får litt oppmerksomhet, legger hun til.

Hva ville det betydd for dere å få en autograf fra stjernene?

– Det ville bety alt, det ville gjort det verdt å sitte ute i to netter med både kulde og stekende sol. Et minne for livet som kommer til å bli rammet inn, kommer det raskt fra Røksund. Som også er klar på hvem som er favorittkarakteren.

– Det er Hermine, det må det være!

Harry Potter

Daniel Radcliffe, Emma Watson og Rupert Grint har blitt verdensstjerner etter sine roller i Harry Potter-universet. Nå er det slutt.

Foto: Evan Agostini / Ap

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.