NRK Meny
Normal

– Elgene blir gærne i hue

Ikke kast epler i veikanten, er oppfordringen fra lederen i Rakkestad viltnemnd. Epler i veikanten kan gå ut over trafikksikkerheten, hvis elgen velger å spise dem.

elg

SKOGENS KONGE: Selv skogens konge kan havne på en snurr en gang i blant.

Foto: Kleiven, Paul / NTB scanpix

– De blir mer eller mindre fulle, de blir i hvert fall gærne i hue hvis de får i seg for mye gjæra epler, forteller Jan Lie, leder i Rakkestad viltnemnd.

Elg er vanligvis rolige dyr, men om den får i seg gjærede epler kan den bli aggressiv og endre adferdsmønster. Det var Rakkestad Avis som først omtalte saken.

– Noen steder blir det lagt ut hauger med epler i veikanten, fallfrukt fra eplehager. Elgen blir tiltrukket av det og spiser dem i nærheten av sterkt trafikkerte veier. Det er ikke noe heldig, fortsetter Lie.

Trafikkfarlig

epler på hjelmeland

FRISTENDE: Elgen spiser gjerne epler, men når eplene gjærer kan elgen bli beruset.

Foto: Rebeca A. Bjerga / NRK

– De kan bli påkjørt, understreker Lie.

Han vet at elg i eplerus har endt livet i en støtfanger tidligere år. I Rakkestad har viltnemndlederen fått inn meldinger om minst to steder hvor det ligger epler nært inntil veien.

– Eierne står og spiser epler helt inntil veikanten. Jeg syns de kan legge eplene lenger unna sterkt trafikkerte veier. Tenk litt på det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta henter svenske

    Den svenske ishockeyspilleren Ludwig Karlsson (26) er klar for spill i Sparta resten av sesongen, melder Sarpsborg Arbeiderblad. 26-åringen er blitt fristilt fra sin engelske klubb Milton Keynes Lightning. Karlsson er forward og har scoret to mål og stått bak 6 assist på 23 kamper denne sesongen.

  • Veien åpnet etter kjedekollisjon

    Politiet opplyser at riksvei 109 er åpnet etter en kjedekollisjon torsdag ettermiddag. Fire biler kjørte inn i hverandre og politiet mistenker at føreren av den bakerste bilen var påvirket av rusmidler. Føreren anmeldes.