NRK Meny
Normal

– Dette treffer midt i hjertet

Ungdomsbedrift fra Sarpsborg får skryt av kunnskapsministeren.

Scienceuka Torbjørn Røe Isaksen enhansert

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen møtte elevene i ungdomsbedriften Scienceuka i Fredrikstad i dag.

Foto: Anders Winlund / NRK

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er imponert over ungdomsbedriften Scienceuka fra Greåker videregående skole i Sarpsborg.

Bedriften har som mål å øke interessen for realfag i Norge. De har blant annet arrangert en uke med morsomme eksperimenter og forskning for skoleelever.

Under et besøk i Fredrikstad traff Røe Isaksen ungdommene på kafeen Verdensspeilet.

– Dette treffer midt i hjertet må jeg si. Det er veldig bra at de har forsøkt å gripe fatt i realfagkulturen i Norge, og vise hvor viktig det er med matematikk og naturfag, sier kunnskapsministeren til NRK.

– Et unikt konsept

Ungdomsbedriften fra Sarpsborg har vunnet flere priser, og ble blant annet kåret til beste ungdomsbedrift på årets fylkesmesse.

De har som mål å utvide konseptet sitt, og arrangere flere uker der realfagsmoro står på timeplanen.

– De er opptatt av å gjøre det tilgjengelig og moro, og jeg tror det er en veldig fin måte å gjøre det på. Det er viktig å gjøre barn nysgjerrige på dette, skryter kunnskapsministeren.

– Så vidt jeg vet er dette et unikt konsept, fortsetter han.

Daglig leder i Scienceuka, Alexander Hagen, sier de har fått god respons på ideen sin.

– Det er veldig moro. Vi vil bli større og arrangere dette flere steder i landet. Samtidig forbereder vi oss på å delta i NM.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Alvorlig skadd etter fall

    Personen som ble skadet i et arbeidsuhell på Manstad kjøtt i dag tidlig betegnes som alvorlig skadd. Han er flydd til Ullevål sykehus med luftambulanse. Til NRK sier politiet at mannen falt ned i et seks meter dypt hull, og arbeidstilsynet er varslet.

  • Lisleby-brann var ikke påsatt

    Boligbrannen på Lisleby i Fredrikstad natt til søndag var ikke påsatt, det sier politiet til NRK. En kvinne i seksti-årene omkom i brannen, og sju personer ble sendt til legesjekk. Krimsjef ved Fredrikstad politistasjon, Rune Albertsen, forteller at mye tyder på at brannen startet med et stearinlys eller lignende.