NRK Meny
Normal

– Dette er som et slag i trynet

Norges Fotballforbund har bedt om en redegjørelse fra Fredrikstad FK om hva som har skjedd rundt avtalen med Raio Piiroja og et estisk agentselskap.

Svein Johannessen, styreleder i FFK

Svein Johannessen sier at klubben skal gjøre det de kan for å samarbeide med Skatt Øst og NFF.

Foto: NRK

I går tok kemneren i Fredrikstad arrest i millionboligen til Raio Piiroja etter at Skatt Øst har funnet nye opplysninger i skattesaken mot fotballspilleren.

Bakgrunnen var en tidligere avtale mellom Fredrikstad Fotballklubb og det estiske agentbyrået Sport & Net Grupp.

Nå ønsker Norges Fotballforbund en redegjørelse fra klubben rundt denne avtalen. Det skal de få, sier styreleder i FFK, Svein Johannessen.

– Vi skal skrive ned de faktaene vi har og sende inn det. Det synes jeg er helt naturlig når man ser dette i lys av hva som har skjedd med Vålerenga og Stabæk. Vi har ikke noe problem med å gi NFF en rapport om dette.

Styrelederen er overrasket

Johannessen sier til NRK at han nettopp har kommet tilbake på norsk jord etter et utenlandsopphold og derfor ikke kjenner til de siste detaljene i saken.

Men han er både overrasket og skuffet over at saken fortsetter for fotballklubben sin del.

– Jeg er overrasket over at vi fikk et brev fra Skatt Øst etter at de hadde vært i Estland og konkludert med at vi ikke hadde gjort noe galt. Men de har kanskje fått nye opplysninger og da aksepterer vi og forholder oss til det, sier han og legger til.

– Dette er utrolig tråkig og vanskelig. Vi har jobbet med én ting siden jeg ble styreleder for to år siden og det har vært å trekke omdømmet til Fredrikstad opp av søla. Derfor synes jeg at dette er som å få et slag i trynet.

Dette er Piiroja-saken:

Raio Piiroja

Raio Piiroja var en av de største profilene i FFK. Nå spiller han for nederlandske Vitesse Arnhem.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Skatt Øst mistenkte at avtalen mellom klubben og agentbyrået var laget for å fordekke lønn til spilleren.

Les også:

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Solberg på tredje i Sigdal

    Henning Solberg ble nummer tre i årets Sigdalsrally. Mads Østberg måtte bryte før siste etappe, ifølge lokalavisa Bygdeposten. 26 førere brøt løpet under de krevende forholdene. Russiske Nikolay Gryazin vant rallyet foran Anders Grøndal fra Drammen.

  • Flere elever sier de mobbes

    34 mobbesaker ble meldt inn av elever i Østfoldskolene til Fylkesmannen i Østfold i den årlige Elevundersøkelsen i fjor. Det er 34 for mange, mener mobbeombudet i Østfold, Henrikke Bugdø-Aarset. Hun sier det er trist at så mange leever ikke føler at skolene har tatt på alvor de mobbeproblemer disse elevene har meldt inn.